- Trondhjemmere er et veldig imøtekommende publikum, sier den spellemannsprisvinnende artisten som nå er ute og turnerer med sin tredje plate «Summer House» i bagasjen.

Hun har vært i Trondheim mange ganger før, både på Dokkhuset og på Blæst, men skal nå altså skal spille på Byscenen for første gang. Olava er glad i å turnere og liker spesielt godt å spille med bandet sitt på scenen.

- Det er gøy å se at sangene lever sitt eget liv på turné, sier hun

på Byscenen i kveld kl. 22.

UKM-debut

Olavas første møte med Trondheims musikkmiljø var gjennom landsmønstringen for Ungdommens kulturmønstring da hun var 16 år, i 1997. Hun beskriver det som en fin tid der hun ble kjent med mange flotte folk, men hun ler litt av sin egen opptreden.

- Jeg var nok litt tøff i trynet, ler hun.

Søk i adressa.nos store Det skjer-kalender her

Tok lang tid

Men hun har siden den gang blant annet fått spellemannsprisen for sin andre plate «The Guest». Olava synes det var utrolig godt når den tredje platen endelig ble sluppet. Det tok tre år fra den andre platen til den tredje. Hun måtte blant annet finne ny produsent til den nye platen. Olava hadde på forhånd blitt enig med produsenten for de to første platene, Frode Jacobsen, om at de to bare skulle gjøre to plater sammen, så derfor gikk hun ut på produsent-jakt. Valget falt på engelske David Kosten.

Hun tok også turen vekk fra Norge for å få ny inspirasjon.

- Jeg trengte å komme meg litt bort til et sted der de ikke kjente meg og sounden min, slik at jeg kunne gjøre ting på min egen måte. Det var mange i Norge som hadde en idé om hvordan den nye platen skulle høres ut, sier hun.

Gjort andre ting

Selv om hun ikke har sluppet plate på tre år har ikke Lillehammer-jenta sittet i ro og tvinnet tomler. Hun har både spilt inn musikk, både til filmen «Keeperen til Liverpool» og TV-serien «Lilyhammer» og vært på reisefot både til Berlin, Los Angeles og Stockholm.

Nå har altså det tredje albumet kommet og Olava forteller at det sannsynligvis ikke stopper der. Hun har allerede begynt å skrive nye låter, men før hun går i studio igjen må hun gjøre seg ferdig med turneen for denne platen.