6. Desember gjester de Trondheim og Vår Frue Kirke.

Juleturneen «Desemberstemninger» starter 22. november i Bø i Vesterålen og fortsetter derfra videre til vestlandet og østlandet. Det vil holdes konserter hver dag frem til turneen avsluttes i Asker 22. desember.

–Det blir en hektisk turne, men vi gleder oss stort, sier Antonsen.

Trompetisten har vanligvis vært mye i Tyskland på denne tiden av året, og synes derfor det er ekstra stas å være i Norge nå frem mot jul. Han spiller tre konserter i hovedstaden, men ellers reiser de videre fra sted til sted hver dag.

–Det er fantastisk moro å reise rundt i Norge i førjulstiden og bidra til å skape førjulsstemning.

Mye tull og tøys

Med seg på turneen har Antonsen, som i fjor, tidligere Melodi Grand Prix-deltaker og sanger Didrik Solli-Tangen. De traff hverandre under innspillingen av 71 grader nord i 2011, der de begge havnet i finalen. Antonsen beskriver Solli-Tangen som en likandes kar, som er fleksibel og bredbent musikalsk sett. Sølvguttene skal også være med på noen av konsertene.

Musikeren sier at han og Solli-Tangen liker å utfordre og erte hverandre litt. Han forteller om en hendelse for et par år siden, da den unge sangeren mente at han ikke hadde fått nok utfordringer under 71 grader nord, og Antonsen da bestemte seg for å utfordre ham til å spille trompet under en av konsertene. Gutten hadde da begynt å øve og ble etter hvert ganske flink.

–Han ble litt for god, sier Antonsen og ler.

Trompetisten forteller videre at han fylte trompeten til Solli-Tangen med vann før konserten, så da han skulle spille sprutet det vann over alt.

–Vi liker å tulle og tøyse med hverandre.

Duoen liker også å overraske publikum, og hedmarkingen forteller at han har noen tanker om hvordan de kan gjøre konsertene ekstra underholdende.

Utsolgt

Konsertopplegget er ennå ikke helt spikret sammen, for det skal gjøres under forberedelsene neste uke.

Flere av konsertene er allerede utsolgt, blant annet alle konserter nord for Levanger. Også i Oslo-området er flere av konsertene utsolgt. Noen steder vil det settes opp flere ekstrakonserter slik at flere vil få sjansen til å få med seg turneen.

I år er første gang konserten holdes i Trondheim, og Antonsen forteller at han har mange gode minner fra byen og at han derfor er spent på konserten.

Har hatt julestemning lenge

Antonsen sier at turneen er veldig hyggelig selv om de er mye på reisefot, og at dette skyldes at det er en sosial happening siden de er en gjeng på tur. Musikeren er vant til å reise mye alene, og det er derfor greit med litt forandring en gang iblant.

Juleturneen er til for å skape julestemning, og trompetisten forteller om hva han selv kommer i julestemning av;

–Jeg får julestemning av å spille julemusikk, så jeg har hatt det ganske lenge allerede.

Videre forteller han at han kommer i stemning av å spise julemat, selv om ribben spares til julaften. Det at været blir litt mørkere og kaldere hjelper også;

–Og så håper jeg på snø da, avslutter en blid Antonsen.