– Trondheim har en ambisjon om å være en fantastisk barne- og ungdomskulturby. Jeg gleder meg veldig over at Juba Juba er her, sier ordføreren.

Hun sier hun skal jobbe hardt for at barnefestivalen skal få en fast post på budsjettet.

– Det vil gi en langsiktighet og bidra til at dette blir en bred og populær barnefestival. Arbeiderpartiet ønsker å satse videre på Juba Juba.

Må få vokse seg stor

Allerede før festivalen har startet, spår hun at den blir en suksess.

–Samtidig er vi opptatt av at Olavsfestdagene og de andre festivalene skal ha et barne- og ungdomsprogram. Det vil vi også satse på. Men det er viktig at vi har en egen barnekulturfestival som får vokse seg stor.

Trondheim kommune har allerede støttet festivalen med 800 000 fordelt på tre år: et år med utviklingsstøtte, samt de to første festivalårene. I tillegg har Sør-Trøndelag fylkeskommune gitt 150 000 i støtte. Moum Lo sier til Adresseavisen at hun har et håp om etter hvert å få fast post på budsjettet.

Håper på oppholdsvær

Ottervik synes festivalen ser bra ut på papiret, med veldig mange kvalitetskonserter for barn. Hun liker spesielt godt at festivalen oppfordrer barn til å delta aktivt som kulturbrukere.

– Det er helt supert at Rasmus og Verdens Beste Band skal spille. Det er viktig at barn får både de store kulturopplevelsene, i tillegg til at de kan delta selv.

– Det blir spennende. Nå krysser jeg fingrene for at det ikke blir regn, sier Rita Ottervik.

Ordføreren åpner festivalen fra Hovedscenen lørdag klokken 12.00.

Slik så det ut på festivalområdet fredag ettermiddag. Foto: KRISTIAN HELGESEN, Foto: KRISTIAN HELGESEN, Adresseavisen