Christer Falck, musikkjenner og tv-programleder, gikk tidligere i uken hardt ut mot NRKs og andre medias dekning av Åge Aleksandersens konsert i Royal Albert Hall.

- Surt synger han óg, avsluttet Falck innlegge sitt, og dermed var det kanskje ikke overraskende at mange meldte seg på i kommentarfeltet.

Les mer om Falcks synspunkter her.

«Selveste Åge»

Artist Bjørn Eidsvåg har rykket ut og uttrykk sin fulle støtte, både til NRKs valg om å sende konserten, og Aleksandersens kvaliteter som artist.

- Åge er etter mitt skjønn en av vårt lands viktigste kulturarbeidere, og har vært det i snart 50 år. Han har satt ord på folks fortvilelse, nederlag, drømmer og håp på en måte som kommuniserer sterkt, - og som folk kjenner seg igjen i og identifiserer seg med. At NRK spanderer et program på denne karen og hans band når de har gjort et så vanvittig stunt som å dra til Royal Albert Hall fordi han engang laga en sang om å komme dit, er verken uforståelig eller uforsvarlig etter mitt skjønn, skriver Eidsvåg, og signerer innlegget som «stolt kollega av selveste Åge Aleksandersen».

Men selveste Åge Aleksandersen har, heller ikke etter at debatten har rast, noe lyst til å kommentere den. Manager Kari Thorvik sier at det får være opp til andre å kommentere både kvalitet, hva NRK ønsker å sende og om man liker eller ikke liker trønderrock.

Omfattende debatt

I øyeblikket har over 1000 lesere kommentert saken om Falcks innlegg på adresso.no sin Facebook-side. Det store flertallet av dem tar parti med Aleksandersen.

«Hadde det vært en musiker med base i tjukkeste Oslo-gryta hadde Falck hyllet det opp og ned i mente. Men når det er snakk om noe som kommer utenfor Sinsenkrysset så er det ikke godt nok for journalistene i Oslo-gryta! Tommel opp for Åge og co. som viser at det faktisk går an å snu opp ned på London og lage uforglemmelige øyeblikk og minner!» skrev Hanne Langnes i går, og har fått 950 tomler opp.

Noen stiller seg også bak Falck sin kritikk.

«E så enig m Falck. Rølpmusikk. Han står jo bare å brøle. Kan itj å syng.» skriver Trine Markovic.

Magnus Bettum sier det enda kortere: «Det Falck sa».

Trønderrock

Tor Gunnar Christophersen tilhører flertallet som støtter Åge, og skriver «Hva annet kan Falck gjøre for å få litt oppmerksomhet igjen, han når jo ikke Åge Aleksandersen til anklene engang».

Falck selv har også deltatt i debatten, for å presisere at han ikke misliker all musikk fra Trøndelag.

«Jeg har prøvd å finne noe å like ved Åges musikk i over 30 år, og jo lenger inn i materien jeg kommer, jo jævligere synes jeg det låter. Men la meg bare si det, først som sist: Jeg er veldig glad i mye trøndersk musikk, så det er ikke geografien det står på. Motorpsycho er mitt favorittband gjennom alle tider så ALT er ikke jævlig. Men den rallende tregreps-fylleforherligende trønderrocken skjærer i mine musikalske avholdsører og jeg kjenner at en liten del av meg dør hver gang jeg hører den gneldrete stemmen hans.»

Publikumskritikk

Det er ikke bare Åge og Sambandet som får gjennomgå av Falck. Også de som valgte å dra til London for å se konserten får passet sitt påskrevet.

«En drøss med folk som har stått helt på stedet hvil siden 70-tallet, og som har avlet opp unger som også står på samme stedet hvil. Det er en barnevernsak, spør du meg», skriver Falck.

- Norges fremsts rockeartist

Dokumentar-skaper og tidligere NRK-journalist Erling Borgen har også omtalt debatten på sin Facebook-side.

«Jeg kjenner heldigvis ikke Falck, men jeg kjenner Åge. Han er en hedersmann og et utrolig anstendig og skikkelig menneske med et bankende hjerte og et stort samfunnsengasjement. Dessuten er han en stor kunstner og Norges fremste rockeartist gjennom alle tider», skriver Borgen.

Avsporing

Pål Hetland, tidligere PR-sjef for Quartfestivalen, mener debatten etter hvert har sporet av fra Christer Falcks opprinnelige kritikk av mediedekningen av konserten i Royal Albert Hall.

- Når man er fanatisk glad i musikk, må det være lov å gremmes når noen velger Åge til å presentere musikk-Norge i selveste Royal Albert Hall. Fordi det lages så utrolig mye bedre musikk her til lands enn hva denne hjertevarme, snille og uselviske trønderen lager. Selv om 1000-vis elsker fyren, så blir ikke musikken hans bedre av den grunn. Han er en trivelig trubadur fra Trøndelag som egentlig ikke har noe i Royal Albert Hall å gjøre. Enkelt og greit, skriver Hetland fredag kveld.