I går kveld tikket følgende melding inn på restaurantens facebookside.

«Etter 6 fine år er vi klare for nye utfordringer. Restaurant Fem Bord vil derfor ha sin siste åpningsdag lørdag 21. desember. Vi vil takke våre gjester for tilliten dere har gitt oss gjennom disse årene. Håper mange av dere har mulighet til å besøke oss en siste gang. Takk for oss!»

De triste kommentarene på avgjørelsen har ikke latt vente på seg.

«Trist for folk og byen! 5 bord er det beste som har skjedd Trondheim på 6 år, dere var det beste tilskuddet i byen, innenfor mat og drikke!», skriver en av mange gjester på nettsamfunnet.

Hva synes du om at Fem Bord skal legges ned? Bruk debattfeltet under artikkelen.

Ingen dramatikk

Eier og kokk ved restauranten, Andreas Espnes, sier det ikke er noen dramatikk i valget om å stenge, og at det er en avgjørelse som ble tatt for over et år siden.

- Det er en tid for alt, og man må bare bestemme seg for å gjøre det. Det skal bli morsomt å prøve nye ting, sier han til adressa.no.

Espnes røper at han allerede har andre restaurantplaner i tankene, og planleggingen om en restaurant med et lignende konsept som i dag er allerede i gang.

- Det er jo et konsept som har vist seg å fungere, men nå skal vi først fullføre den tiden vi har igjen på Fem Bord med stil.

- Beste restauranten i Trondheim

Restauranten fikk i 2012 besøk av Adresseavisens eget smakspoliti, som delte ut en sekser og kalte det for en unik opplevelsesreise.

Audun Haugen, som var med på å anmelde restauranten for Adresseavisen, synes det er trist at de nå skal legges ned.

- Jeg synes det er veldig trist for Trondheim som restaurantby. De siste årene har de stått frem som en av de mest kompromissløse til å lage god mat.

Han sier det er mange gode restauranter igjen i Trondheim, men mener Fem Bord er byens beste restaurant.

- Hvis man går bort ifra pris så synes jeg det har vært den aller beste restauranten det siste året. De har flere orginalretter som er utviklet over tid.

- Vi får bare håpe at det dukker opp noe av det samme i Trondheim, sier han.

Andreas Espnes, kokk og eier av Fem Bord, sier det ikke er noen dramatikk i at de valgte å stenge. Foto: Marianne Tønseth
Foto: Mariann Dybdahl