Det var spillingen av Bruno Mars «When I was your man» som ble for tung å bære for blant andre spaltist i Adresseavisen, Ørjan Greiff Johnsen. Under overskriften «Hvordan drepe en kamp», langet han ut mot musikkvalget på Lerkendal som han mente hadde lite eller ingenting med fotball å gjøre. RBK gikk senere ut i Adresseavisen og beklaget spillingen av Bruno Mars, som de kalte «en glipp».

Ikke slutten på visa

Der kunne det hele ha endt. Men det gjorde det altså ikke. For i Sommermorgen på Radio Norge, syntes de hele opptrinnet var verdig en sang.

–Vi ble oppmerksomme på saken etter å ha lest den i Adressa, og NorgesNyhetene hadde også saken på sine radionyheter her i Sommermorgen, sier radiovert Lars Petter Berg og fortsetter:

–Dette førte til at min makker Hege Tepstad sa at vi burde lage en sang om det hele. Selvfølgelig, tenkte jeg!

Angrende synder

Berg forteller at han samme kveld satte seg ned med Bruno Mars sin etter hvert så beryktede sang.

–Jeg tenkte at det hadde vært morsomt å se det hele fra «gjerningsmannens» perspektiv, og skrev derfor en ny, norsk tekst til originalmelodien om en angrende synder som hadde spilt feil sang på kamp, forteller han.

–Det er jo i utgangspunktet en fin sang, så i stedet for at jeg skulle ødelegge den med å synge selv, ringte jeg en fantastisk dyktig sanger jeg har brukt tidligere. Han heter Martin Mulholland, og sa straks ja. Vips, så hadde vi en sang, sier Berg.

Bra med engasjement

Man kan jo spørre seg om det egentlig er så farlig at det ble spilt litt tårevåt popmusikk i pausen på Lerkendal, men Berg sier han synes det er bra at folk engasjerer seg.

–Hege har imidlertid ingen forståelse for reaksjonene, da hun mener at følelser og fotball henger sammen, sier han.

–Hun påpekte med et smil at siden «When I was your man» er en svært følelsesladet sang, kan den godt spilles på stadion under kamp, fortsetter Berg og legger til:

–I tillegg er det hennes favorittsang for tiden, så hun ble litt snurt over at noen kunne klage på at den ble spilt.

Kun positive tilbakemeldinger

–Selv hadde jeg nok ikke reagert på at den aktuelle sangen ble spilt i pausen på en kamp, rett og slett fordi jeg ikke hadde tenkt over det, sier Berg.

Han peker på at det stort sett er andre ting enn musikkvalget som engasjerer ham når han er på Lerkendal.

–Men jeg ser jo poenget med at kamp er spennende, og at man derfor bør velge sanger som bygger opp under stemningen. Akkurat det synes jeg imidlertid at RBK allerede er flinke til, understreker Berg.

Han forteller at reaksjonene på sangen fra RBK har vært utelukkende positive.

–De tok humoren, og syntes sangen var morsom, sier Berg.

Så morsomt syntes RBK tydeligvis at det hele var, at de valgte å spille sangen under pausen i kampen mot Sogndal på Lerkendal nå på søndag.

–Også fra våre lyttere har det vært enormt med tilbakemeldinger. Både på mail, telefon, sms og sosiale media. Til og med privat har jeg fått ros. Så det hele har vært utelukkende hyggelig, avslutter radioverten.

Ikke kampmusikk: Sommermorgen har nå laget en sang om personen som var så uheldig å spilte Bruno Mars i pausen på Lerkendal. Foto: STEVE MARCUS, Reuters