- Da de spilte den nye singelen vår på P3, sa de at de fikk sommerstemning og ble i godt humør av låta. Men det er den mørkeste låta vi har gitt ut så langt, sier gitarist Per Ellekjær Kjesbu til adressa.no.

I stua, kjøkkenet og på soverommet hjemme hos Per Ellekjär Kjesbu har sangen «Queen of the Castro» blitt til.

- Det handler mye om økonomi når vi må spille inn musikken vår hjemme, men også at musikkuttrykket skal være ekte, usminket og ikke så tilgjort. Det skal være en sminkefeil i hver låt, sier gitaristen.

Aktuelt tema

«Queen of the Castro» handler om homsemiljøet i San Francisco, om festing og sex. Ei mørk låt, som tilsynelatende også kan oppfattes som ei gladlåt. Ifølge gitaristen er den bare trist.

Selv om Short Skirts ikke ser på seg selv som et politisk band, har temaet i sangen gjort seg svært aktuell i det siste.

- Sangen ble skrevet litt tilfeldig, men teksten ble aktuell under OL i Russland, og når det ble forbudt å være åpent homofil i Russland. Da fikk jeg lyst til å spille låta enda høyere, sier han.

Musikkvideo

Denne uka ble musikkvideoen til singelen klar, med regissør Mads Sæther Juul bak roret. Han fikk frie tøyler under innspillingen, og bandet måtte nøye seg med skuespillerjobbene.

- Det var spennende å gi fra seg kontrollen og bare være skuespillere. Selv om videoen ikke ble slik vi så for oss til å begynne med, er vi veldig fornøyde, sier Ellekjær Kjesbu.

Se musikkvideoen øverst i artikkelen.

Klare for Pstereo

I tillegg til ny singel og musikkvideo fikk bandet nylig vite at de er én av seks band som får stå på Urørtscenen under Pstereofestivalen i august.

- Vi gleder oss veldig til å spille på Pstereofestivalen. Det har vi drømt om lenge, sier gitarist Per Ellekjær Kjesbu.

Spillejobben på Marinen i Trondheim har bandet gjort seg fortjent til gjennom en konkurranse i regi av P3 Urørt og Pstereo. Han innrømmer at det var vanskelig å ha trua på spillejobben da han fikk høre at nærmere 300 artister og band hadde meldt seg på samme konkurranse.

- Det var tøff konkurranse, men artig for oss at drømmen vår nå kommer til å gå i oppfyllelse, sier Ellekjær Kjesbu, og tenker seg om før han svarer på hvilke mål de skal strekke seg etter nå.

- Jeg skaper nok litt for stor fallhøyde hvis jeg sier Roskilde, men det hadde vært kult å spille på andre norske festivaler i hvert fall.

Vil spille inn plate

Mens de venter på at spillejobbene strømmer på, både studerer de og jobber ved siden av musikken. Selv om de skal holde flere konserter både i Trondheim og Oslo i sommer, har de ikke økonomi til å leve av musikken. Enda.

- Det koster å spille i band, men vi prøver å ha en streng bandøkonomi slik at vi får råd til å spille inn plate. Hvis ikke så har vi jo alltids kjøkkenet og stua hjemme, sier gitaristen optimistisk.

Seks band klare

Tidligere i mai ble det klart hvilke seks band som får spille på Urørtscenen under Pstereofestivalen. I tillegg til Short Skirts er det tre band til fra Trondheim.

Sangeren Emilie Storaas presenterer sitt nye svensk/norske prosjekt på Marinen. Punkrockbandet Blomst, som allerede har gjort spillejobber med både Motorpsycho og Kaizers Orchestra, er med. Det bluesinspirerte bandet Woodland debuterer også på Pstereo i august.

Hardrockbandet Jagged Vision fra Stavanger, og elektropopbandet Swanlike fra Notodden gjorde seg også fortjent til en plass på Urørtscenen.

- Vi er sikre på at vi har funnet fram til seks fantastisk spennende artister, som vi gleder oss til å se live på Marinen i august, skriver bookingsjef Kim Aasli på Pstereos nettsted.