- Planen var å gjøre skikkelig stas på Bo under Blues In Hell. Og det er det ikke blitt noen mindre grunn til i løpet av de siste dagene, sier festivalsjef Kjell Inge Brovoll.

Brovoll har jobbet intenst for å organisere at Bo kom seg ut av New Orleans i tide. Han sørget for at noen kjørte ham ut av byen til Memphis lørdag, i god tid før rushet søndag da to millioner innbyggere ble evakuert.

Hardt rammet i 2005

For tre år siden var snart 78 år gamle Eddie Bo og hans familie blant de mange som ble hardt økonomisk rammet av orkanen Katarina. Han bodde ett år ute av byen før han kunne flytte tilbake - og denne gang i et noe bedre og høyere nabolag i «The Gardens», som ikke er så utsatt for flom og flodbølger.

Nå er hele familien trygt evakuert fra New Orleans, Eddie og hans manager-søster er på flyet til Amsterdam. Etter noen lange timer på Schiphol tirsdag tar han fly til Værnes og er der sent tirsdag kveld - to døgn før planlagt.

Karriere i nesten 60 år

Eddie Bo er en artist som spilte inn rockeplater på 50-tallet og beveget seg i en mer funky retning på 60- og 70-tallet. Miljøet rundt band som for eksempel Neville Brothers har vært svært inspirert av Eddie. En annen Eddie-elev er Trondheimsbaserte Tor Einar Bekken, som skal spille pianoduett sammen med Bo under åpningen av Hell Blues fredag under sitt artistnavn Dr Bekken.

Bekken møtte Bo første gang i New Orleans i 1998, og har holdt kontakten siden. Da har han samtidig fått være med på Bo's to store nedturer. Først brant huset hans ned i 1999, da han endelig kom seg på fote etter det mistet han hus og familiens kafé i Katrina.

Og nå altså Gustav.

Magic mirror-teltet

Også ellers ser alt ut til å gå i rute, før Blues In Hell fredag. Den nye bluesfestivalen er bokstavelig talt på Hell. Hovedscenen med plass til 900 er et elegant sirkustelt med navnet Magic Mirror som Brovoll fant på en festival i Paris i 2006. Det er plassert ved Hell jernbanestasjon, med flere mindre telt i en festivalgate mot stasjonsbygningen.

Redbone for første gang i Norge

Artistmessig er Blues in Hell imponerende bra - den største attraksjonen er jazzlegenden Leon Redbone - for aller første gang i Norge. Dessuten kommer Eddie Kirkland, britiske Dr Feelgood, Walter Trout i samspill med Peer Gynt - og det unge talentet Carolyn Wonderland.