- Nå tror jeg det er niende gang vi gjør dette, forteller julestemningspreder Per Borten.

- Men spesielt i år er at det er veldig band. Helt og holdent sammensatt rockeband. Tidligere har det vært gjesteopptredener, og det første året hadde jeg jo invitert 25 vokalister. Så du kan si at jeg brukte opp alle som var aktuelle å invitere det første året. Det ble jo en kjempesuksess med en gang, og allerede på det andre året kalte vi det jo en tradisjon, humrer Borten.

- Men, det må gå an å si at det har blitt det nå. En alternativ juletradisjon. Det er nok av coverband med juleshow og julekonserter. Selv om du liker black metal, så synes du jo det er koselig med jul, påpeker Borten.

Lagt lista høyt

- I og med at vi har satset hardt på å få til et rimelig bra band, er lista lagt høyt med tanke på låtmaterialet. Det er veldig ålreit at så mange supre folk har ønsket å stille opp, sier Borten som innrømmer at det ikke er helt tilfeldig hvem som er invitert i år, på spørsmål om han planlegger å komme tilbake til Trondheim og rocken.

- Det er ikke helt uten grunn at det er akkurat disse musikerne som spiller opp til julefest. Det gjelder ikke alle, men flere av oss kommer til å ha et samarbeid videre. Jeg har vel tre band det er en intensjonsavtale med, uten at jeg vil utdype det noe mer akkurat nå. Men, det har vært nok ferie nå, sier han mens det rigges opp til øving på Blæst.

Dreven gjeng

Som vanlig styres reinsdyrsleden av Per (Cadillac/Moving Oos/New Violators), og med seg på slepet har han fått de respektable musikerne Stian Lundberg (Johndoe/The South) på trommer, Håkon Marius (Montee/Moving Oos) på synth/piano, Snah (Motorpsycho), Eirik Øien (Stein Torleif Bjella/Nullskattesnylterne) og Alexander Pettersen (The South) på gitar.

- Det må jo gå an å si at dette kan regnes som et stjernelag i trøndersk sammenheng.

- Dette kommer til å bli bra, forteller Snah fra Motorpsycho.

- Publikum kommer til å få se et band som har det gøy, og som har øvd.

Repertoaret

På juleviserepertoaret lover Borten at det blir både nytt og gammelt, velkjent og ukjent.

- Her skal det være muligheter for å kunne bli litt opplyst også, forklarer Borten.

Alle musikerne stiller med egne favoritter. Alexander Pettersen, som har vært med på denne typen julefest tidligere, forteller at Radioheads «Knives out» blir spesielt gøy å spille.

- Den har vært vurdert i fire år på rad, nå er den endelig på lista.

- Høydepunktet blir Suger Cane av Sonic Youth. Den er vanskeligst å spille. Ellers gleder jeg meg veldig til Genesis selvfølgelig. Jeg brukte jo hele ungdommen på Genesis, skyter Borten inn.

Trivselsgaranti

Det er tydelig at dette er julehygge like mye for musikerne som det er for publikum, og at dette er grunnen til at det gjøres år etter år, selv om de lover at det blir bra.

- Ingenting er artig hvis det ikke er bra. Det sa jeg jo når jeg var 21 år gammel også, og da var det også gøy, men ikke alltid så bra, ler Borten.

- Jeg må understreke at vi stiller med trivselsgaranti, og det sier jeg hvert år. Hvis ikke dette blir artig, betaler jeg tilbake inngangspengene!

- Nå gleder vi oss til å øve, så gleder vi oss til å øve i morgen. Og så gleder vi oss til konsert, sier musikerne.

«Tribute to Rock». Fredag 7. desember på Blæst.

Låtene Per Borten og kompani lover å spille ser du her:

Fleet Foxes - Helplessness Blues

Midlake - Roscoe

Radiohead - Knives Out

Wilco - Dawned on Me

Fleetwood Mac - Go your own way

Ariel Pinks Haunted graffiti - Bright lit Blue Skies

Thin Lizzy - She knows

Motorhead - Shine

Lynyrd Skynyrd - MCA

Mountain - Mississippi Queen

Genesis - Back in N.Y.C.

Genesis - Land of confusion

Iron Maiden - Wasted years

Brian Eno - Needles in the camels eye

Sonic Youth - Sugar Cane