Konserten med den svenske duoen Roxette har vært utsolgt lenge, likevel kommer nå nyheten om at de lokale heltene i Stage Dolls varmer opp for Marie Frediksson og Per Gessle.

Arrangør Stein Vanebo i Trondheim Concerts forteller at det rett og slett skal være en gest til publikum, og at Stage Dolls vil stå godt til Roxette ettersom de hadde sin storhetstid omtrent samtidig.

Gitarist, vokalist og låtskriver Torstein Flakne i Stage Dolls er enige i at de til sammen bør utgjøre en god pakke.

- Om vi ikke er jevnbyrdige, så er vi jo musikalsk beslektet. Det handler om poprock i dur, melodisk musikk med allsangpotensial, sier Flakne til Adressa.no.

Samme løype i 1981

Han synes det er en ære å dele scene med svenskene. Til tross for at de er jevnaldrende og slo gjennom omtrent samtidig, kjenner de ikke hverandre. Men Flakne forteller at hans kjennskap til Per Gessle stammer helt tilbake til 1981, da Flaknes daværende band The Kids var hyret inn til folkpark-turné i Sverige.

- Vi hadde spilt inn «Forelska i lærer'n» i trøndersvensk versjon og fått en liten hit. Men det var ingenting mot Gessle og hans band Gyllene Tider, som lå ett hakk foran oss i folkpark-løypa.

- De knuste alle publikumsrekorder, husker jeg, og vi i The Kids var store Gyllene Tider-fans, sier Flakne. Han har ikke hatt like sterkt forhold til Roxette, men beundrer Gessles jevnt høye nivå som låtskriver.

ÅGE: - Sverresborg er Norges fineste arena

- Så blir det fryktelig spennende å spille på Sverresborg for første gang, mener Flakne.

Sommerturné og singel

Konserten på Sverresborg blir en del av Stage Dolls tre måneder lange sommerturné, som tar dem rundt i hele landet mellom mai og august.

Bandet jobber også i studio for tiden, og i april slipper de ny singel.

- Det blir en midtempo-låt skrevet sammen med amerikanske Mark Spiro, som har koret for oss og skrevet sammen med oss før, forteller Torstein Flakne.