Det var en beveget Thor Heyerdahl jr. som sammen med teamet bak tidenes dyreste norske spillefilm møtte pressen i Haugesund lørdag, før kveldens urpremiere på Kon-Tiki. Filmen utspiller seg i hovedsak mellom seks menn på den berømte flåten i Stillehavet i 1947, men den er også en skildring av forholdet mellom Thor Heyerdahl og hans kone Liv.

- Nesten ubehagelig nært

Filmen kobler hans triumf på havet med slutten på deres ekteskap.

- Jeg hadde selvsagt lest manuset, men det er som å lese librettoen på en opera. Det blir noe helt annet å se resultatet. Filmen kommer nær en historie jeg er en del av, sa Heyerdahl jr og fortalte at han fikk problemer i halsen, som han uttrykte det, da han fikk se Pål Sverre Hagen og Agnes Kittelsen som hans mor og far.

- Det ble nesten ubehagelig nært. Jeg så filmen sammen med min datter. Jeg måtte vente med å spørre om hva hun syntes. Hun måtte tørke opp først. Filmen kom nesten litt for nær. Det er ment som en kompliment, sa Heyerdahl jr.

Statistrolle

Han som selv har en liten statistrolle i filmen.

I en scene fra Lillehammer er han en mann som går i gata, mens de som spiller hans mor, hans bror og ham selv kommer gående imot.

- Jeg blunket da den scenen ble vist da jeg så filmen, så jeg glipp av den, men jeg regner med Amanda for beste birolle neste år, humret han.

Med en prislapp på nærmere 100 millioner kroner, er «Kon-Tiki» tidenes største norske spillefilmprosjekt. Den er regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg som i 2008 laget «Max Manus». De har laget både en norsk og en engelsk versjon av «Kon-Tiki». Den norske versjonen får ordinær kinopremiere fredag 24.august.