De fire kunstnerne er Lene Berg, Marianne Heier, Tina Jonsbu ogKnut Åsdam, og hver av disse er allerede sikret nærmere 200 000 kr til en prisutstillingsom skal holdes på Trondheim Kunstmuseum til høsten.

Prisvinneren vil bli kåreti forbindelse med denne utstillingen.

Legat fra Trondheim

Lorck Schives kunstpris er en nasjonal pris, som med sittbetydelige prisbeløp, vil være den største kunstprisen i Norge. Prisener sprunget ut av Christian Lorck Schive og hustrus legat i Trondheim.

Dettelegatet har i mange år fordelt mindre beløp på norske billedkunstnere.Legatstyret bestemte i høst at avkastningen i fremtiden i stedet skal samlestil en kunstpris, som vil bli delt ut annethvert år.

Fremtredende kunstnere

De nominerte kunstnerne har markert seg med moderne uttrykk desenere årene og er alle fremtredende navn i norsk samtidskunt.

Knut Åsdam (44)kommer opprinnelig fra Trondheim, men har i flere år hatt en internasjonalvirksomhet, primært som videokunstner. Marianne Heier (43) er kjent sominstallasjons- og konseptkunstner og var Festspillutstiller i Bergen i fjor.

Lene Berg (47) er et av landets mest anerkjente navn innen foto- og videokunst,mens Tina Jonsbu (44) har markert seg med tegninger, gjerne med repeterendemønster, men også med konseptuelle prosjekter, bl.a. under Generator iTrondheim i 2007.

«Vima» (2012).
«Kopfkino», stillbilde (2012).
«A5», tusj på kartong (2009).