- Dette er det første ordentlige maleroppdraget jeg har hatt. Jeg har jo laget bilder som henger på Rockheim og Popsenteret, men dette er digert altså, mener Dolmen.

Det startet med at førskolen ved St.Olavs Hospital ønsket å henge opp noen av tegningene til Dolmen på veggen. Og i den forbindelse fant de ut at det hadde vært artig å få et blikkfang i foajeen også. Et stort et. Rett på veggen.

- Det er jo en fin foaje, men for alle ungene som kommer inn er det jo artig at det er noe mer der. Resepsjonen til kvinne-barn senteret er rett ved siden av denne veggen, men det er jo ingen som vil legge merke til den lenger. Jeg må nok male litt i pannen på hun som sitter der, flirer Dolmen og får et stort smil fra resepsjonisten i retur.

Veggmaleri

- Hva slags motiv skal du male på veggen?

- Det skal bli en svær tunnelåpning, og «Knutsen og Ludvigsen» er med, spillende naturligvis. Og så skal det være masse unger som herjer rundt på bildet. Jeg er ikke sikker på om jeg skal ha med en grevling på bildet, derfor har jeg fått tak i en utstoppet utgave som skal stå her og passe på mens jeg jobber. I løpet av den tiden jeg står her og maler kan det godt hende at grevlingen insisterer på å få være med på kunstverket, men foreløpig er det ikke plass til den, forteller «Knutsen», og understreker at grevlingen er litt dum sånn.

Kjempebilde

Dolmen har satt av hele januar til arbeidet med kunstverket. Skisser er laget i forkant, og da vi var innom var han i full sving med å ta mål for å kunne plassere motivet riktig på veggen.

- Det er et fargerikt fellesskap i bildet, folk med snabel og det store dyret. Og det store dyret skal være lyserødt fordi det betegner mange forskjellige slags sinnsstemninger som vi mennesker benytter oss av.

Grunnidèen for Dolmen er å formidle musikk og glede, det samme som alltid for «Knutsen & Ludvigsen».

- Glede er en drivkraft i livet, kanskje den beste vi har. Derfor må vi ta vare på den og bruke den så ofte vi kan. Når jeg får dette opp på veggen, tror jeg det kan bli ganske artig. Det er mye «prekkel» og mye farger, og jeg skal jo blande fargene underveis også. Og de som har gitt meg oppdraget tror jo at jeg kan dette, så de vet ikke at jeg må stå her og lære meg å blande farger underveis, smiler Dolmen, som aldri har levd som kunstmaler tidligere. Det har han til hensikt å gjøre nå og skal male til alle døgnets tider, uten fast arbeidstid.

Uten tittel

- Har du tenkt på noen tittel på bildet?

- Tittel, nei det har jeg ikke tenkt på. Det burde vi ha, ja. Kanskje vi må sette igang en tittelkonkurranse. Du skjønner, jeg har ikke vært kunstmaler så veldig lenge, bare fem minutter. Og egentlig har jeg ikke helt begynt ennå heller.

Fargerikt og oppkvikkende

Randi Strøm er leder for førskolen ved barne- og ungdomsklinikken og tok initiativet til bildeprosjektet med Dolmen. Hun ønsket seg et fargerikt og oppkvikkende inngangsparti mot barnas lekeareal.

- Det var så lite som preget barnedelen på denne avdelingen ved sykehuset, og Knutsen & Ludvigsen er jo et uttrykk som dekker flere behov. Det er gjenkjennende, og det er både for voksne, ungdommer og barn. I tillegg er Dolmen en trønderkunstner, så da falt alle brikkene på plass. Dette vil fenge alle, sier Strøm.

Veggmaleriet skal stå ferdig i slutten av januar.