Flere av landets hotteste stjerner var lørdag ettermiddag samlet i kampen mot kreft på Torvet i Trondheim. Blant de som opptrådte var Margaret Berger. Sist måned vant hun den norske finalen i Grand Prix. Mellom 14. og 18. mai står hun på scenen når den internasjonale finalen går av stablen i Malmö.

Berger mener kampen mot kreft er blant de viktigste i dagens samfunn.

- Dette er en fantastisk god sak å spille for. Det er veldig mange som opplever å bli rammet av kreft i dag. Derfor er det viktig at den bekjempes.

- Jeg har vært heldig

Berger sier selv hun har vært heldig som ikke har opplevd den potensielt dødelige sykdommen i nær familie.

- Vi har vært svært heldig i min familie og slekt. Det har vært noen tilfeller, men de har vært svært milde.

Arrangementet, som blir kalt Vinterlyd, var i regi av Kreftforeningen og radiokanalen P4. Det er åttende året på rad Kreftforeningen og P4 arrangerer gratiskonserter i forbindelse med Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft.

- Vi er ydmyke og takknemlige for det voldsomme engasjementet for kreftsaken landet rundt. Denne konserten er vår måte å gi noe tilbake til dere som støtter arbeidet vårt. Det er fantastisk å se så mange folk på Torvet, sa Marit Sophie Egge i Kreftforeningen.

Responsen fra publikum må også sies å være fantastisk. P4 anslår at så mange som 11 000 var innom Torvet mens arrangementet varte.

- For en fin lørdag

Margaret Berger ble bedt om å delta på lørdagens arrangement på kort varsel fordi Karpe Diem er på musikkfestivalen South By South West i Texas. Sammen med blant andre Oslo Ess, Vassendgutane og Eric Saade, har Karpe Diem den siste tiden besøkt fem av landets største byer i regi av Kreftforeningen.

Til tross for kort varsel, var Berger og band godt forberedt. Hun fikk god respons fra publikum på sine to låter «Samantha» og Grand Prix-vinneren «I feed you my love».

- Det var kjempegøy å spille her i dag. Været var strålende og folk tok turen ut. For en fin lørdag, sa Berger etter sin opptreden.

- Dette er en fantastisk god sak å spille for, sa Margaret Berger under sin opptreden. Foto: Morten S. Smedsrud
Eric Saade var en av artistene som trådte til da Kreftforeningen og P4 arrangerte Vinterlyd på Torvet. Foto: Morten S. Smedsrud