– Den perfekte låta er den som gjør at jeg drømmer meg fullstendig bort og glemmer verden rundt meg. Fullstendig uavhengig av sjanger, men den må passe til humøret mitt som har en tendens til å endre seg fra time til time, utdyper hun.

Det siste halvåret har Sortland satt sammen spillelister på adressa.no i spalten «Snurrbart». Der har hun ukentlig presentert ti ferske favorittlåter, og nå er tiden kommet for å oppsummere første halvår av 2013. HER finner du hennes 30 favoritter så langt i år – fra norske Dråpe til superstjernene i Daft Punk.

Miksteip som dj-sett

En perfekt miksteip er bygd opp som et DJ-sett, mener Sarah. Åpningslåta skal vekke oppmerksomhet. Så kan man fortsette med å smelle til med noen indielåter, før musikken sakte men sikkert bygger seg opp og får folk ut på dansegulvet.

– Jeg er veldig glad i å blande sjangre, og mener hele poenget med en miksteip er at man ikke trenger å lytte til låter som ligner på hverandre, sier hun.

– Og den perfekte miksteipen avsluttes alltid med Justin Timberlakes «What Goes Around... Comes Around»!

Bor i indie-mekka

Sortland er 27 år gammel, kommer opprinnelig fra Oslo men har vært bosatt i Trondheim i flere år. Hun studerer master i kunstkritikk og kulturformidling, men er også DJ i konseptene «Skjør i skjørt» og «Poptimisme». Siden nyttår har hun bodd i New York der hun har vært praktikant ved Det Norske Generalkonsulatet. Nærmere bestemt i Williamsburg i Brooklyn, selve episenteret for indiepop i verden.

– Første gang jeg var her, gikk jeg en smule patetisk rundt i Williamsburg og tittet etter kjekke bandgutter. Jeg visste nemlig at halvparten av alle bandene jeg lyttet til bodde i området. Det føltes som sentrum i verden, og slik er det fortsatt, mener hun.

– Å bo her er litt som å oppdage kultur på nytt, både på godt og vondt. Man forstår hvor mange det er som til enhver tid prøver å lykkes, og hvor stor konkurransen er.

Ikke for radio

Sarah mener 2013 har vært preget av at selv store artister gjør ting annerledes og ikke nødvendigvis smisker med radio.

– Kanye West har sagt at han ikke ville lage en plate ment for radio, og jeg synes generelt at det virker som flere artister ønsker å gjøre ting på sin egen måte. Justin Timberlakes album «The 20/20 Experience» inneholder for eksempel en haug med låter som varer godt over de radiovennlige tre minuttene.

Kanye og Vampire Weekend

Om hun skal velge én låt fra i år, blir det nettopp Kanye West og nylig utgitte «Black Skinhead».

– Han drar mørket fra «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» enda lenger, og viser at han ved å være fullstendig kompromissløs og med verdens største ego likevel kan fascinere. Jeg har lyttet til låta gang på gang, og veksler mellom å digge og bli opprørt. Jeg elsker at musikk kan få meg til å føle så mye, sier Sarah, som trekker fram et band fra «nabolaget», nemlig Vampire Weekend, når hun skal utrope årets album til nå. «Modern Vampire of the City» tar det beste fra mange forskjellige musikksjangere og skaper noe fullstendig eget, mener hun.

– Du finner noe for ethvert humør. Fra festlige «Ya Hey», kjappe «Diane Young» til nydelige «Hannah Hunt». Jeg kommer ikke til å bli ferdig med å lytte til albumet på mange år!

Hør Sarah Winona Sortlands halvårsoppsummering i egen «Snurrbart»-spilleliste HER.