Etter å ha mottatt flere forespørsler, lot den skotske celebritetskokken og tv-tjerne seg til slutt lokke til Trondheim og Lerkendal i oktober.

– Den høye kvaliteten på råvarer fra Norge og lokale varer fra Trøndelag var noe som trigget Ramsay. Han har spesielt latt seg friste av utvalget av sjømat og oster fra regionen, sier hotelldirektør ved Scandic Lerkendal, Bjørgvin Thorsteinsson, til nrk.no som var først ute med saken.

Egen RBK-drakt

Kokken er veldig opptatt av fotball, og kjenner til Rosenborg fra Champions League. Hotellets nærhet til Lerkendal og samarbeidet med Lerkendal gjorde ham ekstra interessert.

Ifølge Thorsteinsson er Ramsay invitert til å trene med Rosenborg og besøke brakka. Han har også fått egen RBK-drakt med Ramsay og sitt lykketall tre på ryggen.– Det skal også trekkes inn unge kokker og servitører som kan jobbe sammen med ham. Det er en gulrot i en opplæringsprosess å få lære av verdens mest kjente kokk, sier Thorsteinsson til NRK.

Fireretters middag

Ramsay skal tilbringe et døgn i Trondheim, og skal kombinere kokekunst med et inspirasjonsforedrag på en egen bankett arrangert av Scandic Lerkendal.

Det vil bli lagt ut et begrenset antall billetter til banketten. Her vil Gordon være til stede hos gjestene, samtidig som han er aktiv på kjøkkenet.

På menyen står en fireretters middag, basert på råvarer fra Trøndelag.

– To av hans stjernekokker flys inn to dager i forveien for å jobbe på kjøkkenet med Scandics kokker. Det blir en happening uten like, sier Thorsteinsson.

15 michelin-stjerner

Gordon Ramsays restauranter er til sammen blitt tildelt 15 michelin-stjerner. Hans signatur-restaurant Restaurant Gordon Ramsay i London har hatt tre stjerner siden 2001.

Størst publikum har Ramsay imidlertid hatt som tv-stjerne i de britiske seriene Hell's Kitchen, The F Word og Ramsay's Kitchen Nightmares, hvor han er blitt kjent for sin nokså ubehøvlede oppførsel.

Akkurat det er en side av kokken daglig leder ved To Rom og Kjøkken i Trondheim, Roar Hildonen, ikke setter spesielt pris på.

– Jeg liker ikke at han hyler og kjefter så mye, unge folk får virkelig kjørt seg på programmet. Likevel har jeg selv vært med på en tv-produksjon, og vet at det lages mer drama enn hva som skjer i virkeligheten, sier Hildonen til NRK.

Gordon Ramsays restauranter er til sammen blitt tildelt 15 michelin-stjerner. Han er også blitt betyktet for sin ubehøvlede oppførsel i de de britiske tv-seriene Hell's Kitchen, The F Word og Ramsay's Kitchen Nightmares.