Norsk musikkråd står bak prisen som utdeles for første gangi år og består av et diplom og 25 000 kroner til musikktiltak i vinnerkommunen.Intensjonen er å trekke fram kommuner som gjør en ekstra innsats for sittlokale musikkliv.

Tre nominerte

Inderøy er nominert til prisen sammen med Vefsn og Stavangerkommuner, og hvilken av de tre som går av med seieren, blir offentliggjort påårsmøtet til Norsk musikkråd i Trondheim 1. juni. Selve prisen deles ut på etlokalt arrangement i august i samarbeid med fylkesmusikkrådet.

-Vel fortjent, sier Aase Bergene, rektor ved Inderøyvideregående skole, om nominasjonen av Inderøy til Norges musikkommune 2012.Hun roser det aktive kulturlivet i kommunen. –Den har røtter langt bakover, ogde siste 30 årene er det vokst opp et tett samarbeid mellom vår skole ogkulturskolen, Inderøy kulturhus, Sund folkehøgskole, Soddjazz osv. Og publikumslutter opp, sier Aase Bergene, som framhever fordelen både for enkeltpersonerog det samfunnsmessig verdifulle i et godt oppvekstmiljø med kulturtilbud avhøy kvalitet.

Hard konkurranse

Halvard Kausland, styreleder i Norsk musikkråd og juryleder ikonkurransen, forteller at det er kommet inn mange forslag til Norgesmusikkommune, og svært gode begrunnelser. –Konkurransen har vært tett. Vi harsett på hvilke muligheter innbyggerne i kommunen har til å utøve og opplevemusikk, fra vugge til grav. Alle skal kunne ta del i musikk gjennom hele livet,og det mener vi de tre finalekommunene legger til rette for, sier Kausland.

Sammen med seg i juryen har Halvard Kausland med seg OlemicThommesen, stortingsrepresentant (H), Else Marie Outzen, Møre og Romsdalmusikkråd, Line Endresen, Norsk rockforbund, Åse Vigdis Festervoll,generalsekretær i Norsk kulturforum og Arne Moslåtten, tekstforfatter ogHellbillies-medlem.