«7. august blinket alle Oslos gatelys i takt til lyden av Sugar Louise på Klubb Øya. Natt til 11. august ble det mørkt for oss alle», står det på Blæst sine hjemmesider.

Sugar Louise har fått med seg Valentourettes, Hipster Swingers, Magnum Maids og Torch, for å holde en hyggelig adventsfest på Blæst, til ære for vennen og gitaristen Øystein Døsvik. Samtidig blir det lansering av minneplate med Sugar Louise, bandet Døsvik var gitarist i.

- Det er en kombinasjon av gode kompiser, band vi har spilt med og band vi hadde turnéplaner med, som er invitert, forteller Odd-Reidar Liasjø fra Sugar Louise.

- Det var en del planer som gikk i søppelbøtta, og disse bandene ble derfor naturlig å få med seg, selv om det er mange andre band som også kunne ha blitt invitert.

En pekepinn for Sugar Louise

- Vi spilte akustisk i bisettelsen, men utenom det har vi ikke spilt sammen siden Øystein var med.

- Sugar Louise er kjent for å være et humørfylt band, og hvis vi ikke klarer å få til det med et forhåpentligvis stappfullt Blæst, blir det vanskelig å få det til med tretti folk på bygda. Det blir veldig spennende, for vi har i utgangspunktet lyst til å fortsette. Dette blir en veldig god pekepinn på hva som vil skje videre med Sugar Louise.

Til inntekt for gryta

Overskuddet fra konsertinntektene går til Frelsesarmeen. I fjor spilte Sugar Louise på gryteinnsamlingen som Frelsesarmeen hadde på torget. Liasjø forteller at det den gangen gikk ut nabovarsel siden et punkeband skulle spille.

- Det ble en kjempesuksess, de som sto i bodene kom bort med mat og greier, det var skikkelig god stemning, forteller Liasjø.

- Vi ble spurt allerede nå i februar om vi kunne tenke oss å gjenta det i år. Og det skal vi også på søndag, det synes vi er en veldig ålreit ting å gjøre. Da følte vi at det var en fin anledning å varme opp med en minnekonsert, sier Liasjø.

- Så pengene som kommer inn på lørdag går rett i gryta på søndag. Det må gå an for et punkeband å gjøre en pengeinnsamling også.

Konsertstart er kl. 21.00 på Blæst, Lørdag 8. desember.

Døsvik var en kjent skikkelse i Trondheims musikkmiljø, og var gitarist i punkpopbandet Sugar Louise. Bandet gjorde seg ikke bare bemerket med sin energiske og livsbejaende musikk, som blant annet førte dem til topps i «Trøndersk». Foto: HAAKON HOSETH