For noen uker siden ble Glasgow-bandet Franz Ferdinand sluppet til sommerens Pstereofestival, nå får de følge av sine landsmenn i Biffy Clyro.

Kilmarnock-trioen, som består av frontfigur Simon Neil på vokal og gitar samt tvillingene James og Ben Johnston på henholdsvis bass og trommer, har eksistert siden 1995, men fikk et gjennombrudd i 2007 med sitt fjerde album «Puzzles». Et album som klatret til 2. plass på britiske lister og ble kåret til årets album blant annet i Kerrang!

Oppturen har fortsatt med slippene av «Only Revolutions (2009) og doble «Opposites». Sistnevnte gikk helt til topps på den britiske albumlista og sikret dem headlinerstatus på flere hjemlige festivaler sist sommer. Her i Norge nådde albumet 9. plass på VG-lista.

Festivalfavoritt

Biffy Clyro er blitt sammenlignet med såpass ulike band som Weezer, Foo Fighters, Rush og Fugazi. Bandet er blitt mindre progressive og mer melodiøse og orkestrerte med årene, men har beholdt mye av energien og eventyrlysten i spennet mellom fengende refrenger og komplekse arrangementer.

Bandet er fast gjenganger på P3s spillelister, og har flere norgesbesøk bak seg. De har blant annet spilt festivalkonserter på Slottsfjell, Hove, Malakoff og Bergenfest - Biffy Clyro headlinet også kronprins Haakons 40-årsfestival på Skaugum sist sommer.

Pstereo-konserten skal være den eneste konserten bandet gjør i Norge i sommer.

Tolv band klare

Fra før er det kjent at Franz Ferdinand (UK), Action Bronson (US), Thumpers (UK), Gold Panda (UK), Mø (DK) Cult of Luna (SE), Johndoe, Highasakite, Dråpe, Skambankt og Tungtvann spiller under sommerens Pstereofestival, som arrangeres 15. og 16. august.