«Nå er det vår tur til å gå!». Slik lyder mottoet for tv-aksjonen 2014.

Kirkens Nødhjelp står bak årets aksjon, og aksjonen har som mål å sørge for rent drikkevann til én million mennesker. I forbindelse med aksjonen har P3 valgt å gjennomføre en 100 timers livesending for å engasjere og oppfordre folk til å gi penger til det veldedige formålet. De fire programlederne har holdt koken siden onsdag kveld, og skal sitte på Torvet i Trondheim til søndag 19. oktober kl. 23. I skrivende stund har aksjonen samlet inn 222 582 kroner, og programlederne håper at folk er villige til å bidra enda mer, enten ved å sende sms eller ved å by på en av P3s auksjoner. Etter hvert som pengemålene blir nådd, vil Baarli, Nylenna, Brede Aase og Nordnes komme med ulike overraskelser og belønninger til publikum.

- Sendingen kommer til å bli mer og mer hemningsløs, til vi til slutt mister kontrollen, sier Brede Aase og ler.

På jakt etter vann

Hver dag går tusenvis av barn i verden i timevis for å hente rent vann. Ferden er ofte vanskelig og farlig, og flere barn blir utsatt for vold og seksuelle overgrep. Kirkens Nødhjelp vil gjøre jakten på vann kortere og mindre farlig, ved å støtte lokalsamfunnene med å bore brønner, installere håndpumper, lage systemer for oppsamling av regnvann, og ved avsalting av grunnvann. Tilgang på vann vil sikre avlinger og mat til befolkningen, kvinner og barn får muligheten til utdanning og arbeid når de ikke må bruke hele dager på å gå etter rent vann, og når turen etter vann blir kort, er de også mindre utsatte for farer som lurer på veien. For å styrke flere av disse positive ringvirkningene vil Kirkens Nødhjelp også sette opp latriner og gjøre andre tiltak for å bedre sanitære forhold og hygiene. Pengene går til vannprosjekter i åtte land: Haiti, Afghanistan, Pakistan, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Etiopia og Tanzania.

I samspill med aksjonens tema må programlederne ut av teltet og på jakt etter dunker med drikkevann hvis de blir tørste. Nordnes forteller at det ikke er mulig for oss i Norge å virkelig sette seg inn i denne situasjonen som er mange menneskers hverdag, men at P3s vannstunt er med på å gi et lite bilde på hvordan det kan være.

- Vi får en liten feeling på hvordan det er, men det er ikke realistisk.

3 dager til

Nordnes forteller at det er lett å miste oversikt over tiden når de skal ha livesending såpass lenge.

- Vi er for tiden i en liten boble som vi ikke skal ut av, men det kommer til å gå bra, sier hun og smiler.

De fire programlederne bytter på vakter, slik at noen er på lufta mens andre sover. Det er senger i naboteltet der de kan sove når det trengs, og de får mat i teltet. Det eneste de nevner som noe negativt er at det er litt kaldt i teltet. Nordnes er pakket inn i tepper og Brede Aase har på seg en tykk hettegenser. Når man skal ha radiosending i 100 timer er det mye som må planlegges, men Nordli sier at praten går ganske flytende.

- Det vi gjør nå er artig og meningsfullt, det er fint å bry seg om noe, sier Brede Aase.

Han og Nordnes har som mål å få lytterne til å ville bidra til aksjonen, ved å finne på morsomme ting slik at folk blir engasjerte. Dette er fjerde året Brede Aase er med på å lage flere timer med live-radio i forbindelse med tv-aksjonen, og det er andre gang Nordnes er med på det samme.

På spørsmål om de kan tenke seg å være med på samme opplegg til neste år, svarer de begge:

- Absolutt!