Naturopplevelser, fjellet og havet er blant inspirasjonskildene når Nina designer kjoler.

Lange og korte feststemte gevanter er blitt til etter utallige toppturer. Den siste kjolen hun har laget er inspirert av havet og Ladefjæra der hun vokste opp og er blitt en lang kjole i rosa blonde. Festkjolen er tiltenkt tidligere Miss Universe, Mona Grudt.

– Kjolen er designet til Mona som jo er en havfrue i seg selv, så det var en ære å få lage en kjole til henne. Derfor heter kjolen «Fruen fra havet», og den er selvsagt i blonde. Tanken er at vi skal assosiere havskorpen, når vannet kruser mot stranden. Da bobler det litt. Det er mye perler rundt halsen og i ryggen og det er vannboblene som du ser i havet. Himmelen var veldig ros den dagen jeg fikk inspirasjon til denne kjolen, derfor ble kjolen rosa.

En kjole - flere anledninger

Mona Grudt har mange anledninger hvor hun skal bruke denne kjolen.

– Jeg gjør ofte konferansierjobber og i den anledning skal an være ganske pyntet. Dessuten skal jeg i bryllup i sommer, og der vil den passe perfekt.

– Kjolen stemmer veldig med det jeg liker, og det er veldig viktig for meg å bære kjoler jeg føler meg vel i og som jeg føler er meg. Det er noe med det når du er på jobb og skal stå og prate og ikke føler deg komfortabel med det man har på deg, så blir det litt feil. Hun fant raskt noe som stemte godt med min personlighet.

Bli festens dronning

– Hva er den ultimate festkjolen?

– Den ultimate festkjolen fremhever de partiene man ønsker å vise, og dekker til det man vil skjule. Og så må den selvsagt være flatterende. Den skal gjøre deg vakrere, og må være flatterende til både hudfarge og fargene du har ellers. Det er viktig å tenke på årstiden og fargevalg. Kjolen kan egentlig være ganske enkel, men det er viktig med tilbehør. Hvis man er litt stor, bør man ikke velge store kjoler, da blir man jo bare enda større. Det er viktig å tenke på fasong slik at kjolen heller forminsker de områder man vil forminske, sier Mona.

En kjole er egentlig en privat greie, den skal vise deg frem fra din beste side, ifølge Thorsø.

– En kjole skal være litt som make up og bidra til å gjøre å få frem ditt aller beste. Kjolen skal gå inn der du vil være smal og fremheve det fine brystpartiet eller rumpa, hvis det er den som er finest. Har du pene ben, bør du selvsagt vise frem dem. Og må du ha lang kjole kan du jo gjøre den lang bak og kort foran. Det er mye du kan gjøre for å forsterke og forminske elementer, sier Nina.

Både moteriktig og kledelig

– Hvor mye handler valg av kjole om mote og hvor mye handler det om å velge det man faktisk kler?

–J eg pleier å si ja takk begge deler. Akkurat nå er det mye pasteller og blonder. Så hvis du ikke kler pasteller, kler du sikkert blonder, derfor går det an å plukke litt av det som er moderne nå, med det du faktisk aller best kler. Men man trenger ikke velge alt fra motebildet, sier Nina.

– Jeg er ikke så opptatt av å følge moten slavisk. For meg er det viktigere å finne noe som jeg føler at er meg. Moten bruker jeg mer som inspirasjon, og da blir det mer som små drypp til det jeg faktisk liker. er jeg veldig glad i den moten som er akkurat nå, jeg liker pasteller og synes blonder er fantastisk romantisk. De fleste finner noen nyanser i motebildet som de kler. Det er jo mye skarpe farger nå også, så det er mye å velge i. Det er ikke så vanskelig å finne noe akkurat nå. Selv liker jeg det enkle. Men hvis det er mye på en kjole er det lurt å ikke ha på for mye smykker og annet tilbehør, og motsatt, hvis kjolen er enkel kan den gjerne pyntes opp med tilbehøret, både sko, smykker og veske, sier Mona.

Festklar modell og designer: Mona Grudt er modell for trondheimsdesigneren Nina Thorsøs festantrekk. Foto: OLE MARTIN WOLD
Ny kolleksjon: De siste selskapskjolene Nina Thorsø har designet er inspirert av havet og livet i fjæra. Foto: OLE MARTIN WOLD
Foto: OLE MARTIN WOLD
Drømmekjolen: Designeren Nina Thorsø har laget en kjole i rosa blonde til Mona Grudt, kjolen har hun kalt "Fruen fra havet". Foto: OLE MARTIN WOLD
Drømmekjolen: Designeren Nina Thorsø har laget en kjole i rosa blonde til Mona Grudt, kjolen har hun kalt "Fruen fra havet". Foto: OLE MARTIN WOLD