- I alle de årene jeg har drevet som promotør, så er Method Man and Redman absolutt de artistene som har stått øverst på ønskelista.

Det sier promotør Rudi Eide fra bookingbyrået «Heads».

Den amerikanske hip hop-duoen som nå er klar for Trondheim og Verkstedhallen i desember, består av Method Man og Redman. Methodman, også kjent som figuren «Cheese» i tv-serien «The Wire», er en av de mer synlige rapstjernene fra Wu-Tang Clan og Redman er kjent fra gruppa «Def Squad». Duoen ble allemannseie da de spilte mot hverandre i komedien «How High» som kom i 2001.

Det er igjen Sveinungs Sundlis direktekontakt med managementet rundt Wu-Tang Clan, som startet med konflikten under Vannspeilet festivalen, samt et samarbeid mellom Heads, Familien og Ramp, som nå gjør dette mulig.

- Det er mange ledd vi nå hopper over for å komme i kontakt med klanen, sier Amy Karoliussen fra Familien.

Fra krangel til samarbeid

Nå er tonen god blant samarbeidspartnerne.

Adresseavisen møter Amy Karoliussen, Nikolai Nilsen fra Ramp, og Rudi Eide fra Heads i kontorene på Verkstedhallen. Kontrakt er skrevet og depositumet betalt.

At Familien, Ramp og et bookingbyrå som fronter hip hop-kultur har spleiselag om å få gangsterrappere til Svartlamon, har fått noen øyenbryn til å heve seg. For de er konkurrenter, de har kranglet, og de deler ikke engang forkjærligheten for hip hop.

De er imidlertid blitt enige om at byen er for liten til at de kan klare seg uten samarbeid.

- Det er vel fortsatt mange som er overrasket over at vi kan sitte ved samme bord, sier hip hop-promotøren Rudi Eide.

Det er sunt å krangle, men det er viktig å krangle ferdig forteller de videre.

Heads og Familien har, etter først å ha vært i tottene på hverandre, nå samarbeidet i noen år. Videre har Ramp og Svartlamon strukket ut armen, slik at drømmen om å få de virkelig store rapstjernene blir gjennomført.

- Slik er vi på Svartlamon, smiler Nilsen.

- Verkstedhallen er uten tvil byens beste scene. Den rommer 630 publikummere og er veldig anvendelig. Det er jo en black box, forteller de om valget av konsertarena.

På tvers av miljøer

- Det er viktig å skape et ordentlig miljø rundt en scene, og det har vi savnet litt med Verkstedhallen, sier Nilsen som håper samarbeidet på tvers av miljøer i byen kan bære frukter for flerbrukshallen på Svartlamon.

- Det som er kult med å arrangere hiphopkonserter på Svartlamon, er at det kommer mange forskjellige typer mennesker. Det er alt fra de i dress til de med jerntupp i skoene, sier Eide som mener hip hop er fremtiden når det gjelder å arrangere konserter.

- Det er den nye rocken. Det er der det fortsatt er rebeller og opprør, sier Eide.

Karoliussen bekrefter at også Familien har forstått at det er her de skal satse om de vil ha rock 'n' roll i hverdagen.

En entusiastisk Eide påpeker at hip hop-miljøet også på Svartlamon bare blir større og større.

- Etter at miljøet ramlet sammen for seks sju år siden, har det begynt å vokse her også. Nå spiller dere jo hip hop til og med på Ramp, sier han og nikker til Nilsen.

Den gamle pønkeren drar på det.

- Nja, men det er noe vi har latt dere få lov til. Og grunnen til at du fikk så lett innpass, var fordi vi trodde du var en hippie, sier Nilsen til latter i gjengen.

Konserten med Method Man og Redman finner sted på Verkstedhallen den 20. desember.

De som ikke engang liker sjangeren vet at disse er en påle hiphop-verdenen. Foto: Pressefote