- Vinden i Korsvika er kraftig. Det blåser opp ting, hestene blir helt ville, og det er ikke forsvarlig å ha forestilling i kveld, sier Øyvind Haram, informasjonsansvarlig for Korsvikaspillet.

Rundt 200 hadde kjøpt billetter til forestillingen som skulle starte 18. Det møtte også opp interesserte som ikke hadde kjøpt billett på forhånd.

- Utrolig med slikt vær

- Det er ikke hyggelig å måtte avlyse, men hensynet til sikkerheten kommer først. Det er jo utrolig at det er slikt vær i slutten av juni.

Haram opplyser at de som hadde kjøpt billetter på forhånd, fikk tilbud om billetter til en av de forestillingene i morgen.

- De fleste kunne komme enten på den som starter 13 eller den klokken 18. De som ikke hadde anledning fikk refundert billetten.

Dagens 13-forestilling gikk som planlagt, og de ansvarlige for Korsvikaspillet ventet så lenge som mulig for å se om været bedret seg og vinden stilnet.

Firer i Adresseavisen

- Vinden tar tak i ting, gjenstander traff et av nabohusetne, og hestene blir for ville. Tidligere i dag spilte vi for nærmere 300 publikummere. Det er helt utrolig at folk kommer når det er slik.

I dagens Adresseavisen kan man lese anmeldelsen av Korsvikaspillet. Under tittelen «Et spill for ekte vikinger» skriver vår anmelder:

«Hele veien spilles det med voldsom kraft av profesjonelle og amatører i et stykke med mange utfordrende roller og situasjoner», og gir terningkast fire. Heller ikke da var været optimalt:

«Vi liker å tenke på Korsvika som et badeparadis sommers tid, men med åtte grader og pålandsvind er mye av idyllen borte», mener anmelderen, og fortsetter:

Avlyste også i 2010

«For en forestilling som «Håkon og Kark» er riktignok de røffe forholdene en god kulisse, for dette er ingen idyllisk sak».

Også i 2010 ble en av forestillingene avlyst, med påfølgende dårlig salg dagen etter. Dette var med på å sørge for at spillet tok inn 245 000 kroner mindre enn budsjettert i billettinntekter.

Nå håper arrangørene at forholdene skal bli litt mindre røffe. På Korsvikaspillets Facebook-side skriver de:

«Selv om vi er vikinger er sikkerheten viktig, og nå har været forverret seg på en slik måte at vi velger å avlyse forestillingen slik at dyr og mennesker kan ha en kveld i trygghet. Vi stiller med friskt mot igjen i morgen».