Etter søndagensbarnekonserter, er arrangør Stein Vanebo allerede klar på at de kommer til å hakonserter på Festningen også neste år, og da i et arrangement over to dager.

Dettetil tross for et lite underskudd etter årets testkonsert på utendørsscenen.

Nesten 2000

–Underskuddet er innenfor det vi regnet med det villebli, sier Vanebo som anslår at et sted mellom 1600 og 1750 personer var innomsøndagens konserter. Det viktigste er at Festningen svarte til forventningenesom konsertsted, og som en potensiell arena for store, tilreisende artister.

–Vi fikk svar på atdreneringen fungerte, for det var tørt og fint selv om det regnet helt frem tilnatta før konsertene. Vi er nødt til å legge opp en strømboks, men det visstevi egentlig på forhånd.

–Vi ser at området tåler en plass mellom ti og femtentusen personer, uten at vi trenger å kappe noen trær. Da er vi nesten helt iøverste divisjon, og er et supplement og alternativ til Lerkendal, mener Vanebo.

Sa nei til Rihanna

For ett år siden ble detkjent at Bård Flikke i Pstereo takket nei til å legge inn bud på Rihanna, fordihan mener Trondheim mangler en egnet konsertarena.

Store artister – senest BruceSpringsteen – legger turen til Oslo og Bergen, men ikke Trondheim. Stadig fleresnakker nå om Kristiansten festning som Trondheims svar på Bergensutendørsarena Koengen.

Vanebos konsert på søndag, ble en test i miniatyrformatpå hvordan det kan bli i fremtiden. Kim Aasli, booker på Pstereo, var selv tilstede søndag.

Sentrumsnært

–Festningen er et veldiggodt egna konsertområde. Det er en naturlig innramming der som ser veldig braut. Det er litt mangler i forhold til logistikk, men der har flere vært påbanen allerede, slik at når vi ser 2013 tror jeg dette kan bli veldig, veldigbra, sier Aasli som tror Festningen har like stort potensial som Koengen.

–Absolutt. Det ligger godttil rette for å gjøre store arrangement der, og det er sentrumsnært.

Mangler parkering

Konsertarrangør Ole Dalenvar også tilstede søndag, og sier seg enig.

–Jeg var på festival på Festningen i 1973, og etter dethar det ikke blitt brukt som arena. Det jeg så på søndag var veldigoppløftende, veldig bra. Det er et flott område. Den eneste bakdelen er at detikke er parkering.

–Men slik er det jo på Koengen og Valle Hovin også, sierDalen som tror vi kan konkurrere med Bergen, ved å ta noen enkle grep.

–Dette bør jo definitivt være et alternativ for Koengen.

Kritisk til klima

Dalen vil ikke se bort fraat han selv kan arrangere konsert på Festningen en gang i fremtiden, hvis hankommer over noe som egner seg, men han er noe skeptisk i kjølvannet av dårligbesøk på Levanger Live, Storåsfestivalen, Sommerfestivalen i Selbu ogJorddunst.

–Vi har dessverre et klimasom gjør det alt for risikofylt til at jeg tør å bruke sparepengene. Det liggernoen begrensninger der.

Hvordan naboene reagerer påstøyende konserter på Festningen, har også vært et debattert tema. P3-sjefBjørn Tore Grøtte bor like ved Festningen, og var selv på konsertene søndag.

Fornøyd nabo

–Helt oppriktig synes jegdet var en positiv overraskelse. Både logistisk og estetisk. Det er veldigfint, rett og slett. Alt klaffet. Det er klart, kommer det fire ganger såmange, og det drikkes alkohol, så kan det være noe annet. Men som nå, kan jeg ikkekomme på en negativ ting, sier Grøtte.

–For min del kan de holde påtil ett om natta. Både som konsertgjenger og nabo, synes jeg dette er heltsupert.