- At mange millioner kan bli flyttet i Steinmeyerorgelets favør i denne omgang, er ikke sikkert, men klarer vi 1-2 millioner kroner, er det bedre enn noe som er oppnådd før, sier Erling Moe, bystyrerepresentant (V) i Trondheim.

Trondheim kommune finansierte først ti millioner kroner og har garantert for et lån på 33 millioner kroner av hele kostnaden av restaureringen, som er på 53 millioner. De siste ti millionene skulle dekkes ved innsamling ved Nidaros domkirke og Vår Frue kirke menighet. Innsamlingen har nå, like før orgelinnvielsen søndag 18. mai, innbrakt rundt to millioner.

Dermed mangler ca. åtte millioner kroner før finansieringen er i havn.

Skuffet over regjeringen

Erling Moe er leder for kultur-, idretts- og friluftslivskomiteen i Trondheim kommune og er svært fornøyd med at Høyre og Venstre i Trondheim fronter denne store kultursaken sammen.

Både Venstres og Kristelig folkepartis stortingsgrupper arbeider sammen med Høyres stortingsrepresentanter fra Trondheim om å sikre statlig finansiering av det beløpet som nå mangler. –Dette er vi svært fornøyd med, sier Erling Moe. –Men Venstre i Trondheim er skuffet over at regjeringen ikke har funnet midler i revidert nasjonalbudsjett.

Oppmuntrende fra Giske

– Stortingsrepresentant Trond Giske (Ap) forsøker nå å få med seg Arbeiderpartiets stortingsgruppe på å støtte en orgelbevilgning. Kan hele opposisjonen gå sammen for å få flertall?

– Giske har signalisert at Arbeiderpartiet kan snu i denne saken. Tidligere var den rødgrønne regjeringen han satt i negativ til statlig finansiering. Giske lover ikke noe, men signalene fra ham er en positiv nyhet, svarer Erling Moe. –Så langt må jeg konstatere at hverken Giske eller Helleland har sine stortingsgrupper med seg. Målet må være å få flertall for statlig finansiering.Venstre støtter det, og Kristelig folkeparti kan også være en medspiller.