Fra venstre: Harald Morten Bremseth, Sigmund Kveli og Arnt Egil Rånes. Foto: NTB scanpix

30 000 har løst billett til den musikalske revytrioen Kveli Rånes Bremseths to første forestillinger om den ukjente trønderrockeren Leif Ove Brein. Fredag og lørdag fyller de Lille sal hele fem ganger.

Helgens forestilling er et sammendrag av «Det du ikke visste om trønderrocken» og «Bygd for fart».

Humor er ferskvare. Dermed står et best of-show som «Dette har skjedd… Så langt» i fare for å bli en transportetappe der man ler fordi man har ledd av vitsene tidligere, ikke på tross av.

Med Sigmund Kveli, Arnt Egil Rånes og Harald Bremseth fungerer det. Det fungerer som søren.

I «Dette har skjedd… Så langt» er tempoet endelig så høyt som det skal være. Poengene kommer mye tettere enn tidligere. Tekstene er som født på ny. Som ferskvare.

Hvis man irriterer seg over dyrkingen av rocken fra Namsos og dens etterfølgere og har hyllet kritikerne i debatten som rullet i Adressa for noen uker siden, bør man trolig holde seg et godt stykke unna det disse gutta holder på det.

Her feires ikke bare trønderrocken. Man tillater seg til og med å tøysete påstå at Sven Ingvars, Creedence Clearwater Revival og AC/DC har trønderblod i akkordene. Visste du for eksempel at AC/DCs «Thunderstruck» egentlig skal være «Trønderstruck» med «æ e i a æ å» i refrenget?

Karakterene er ulike varianter av bygdeoriginaler som er indisponerte i intelligensen. Familieforholdene er så nære at slektstreet ser ut som en slyngplante. Her er det ingen dypere tanker. Det er reinspikka tøv og komiske tirader.

Og det slår an. Under fredagens første forestillingen ble musikken overdøvet av publikums lattersalver.

I januar har herrene premiere på siste kapittel i deres trilogi om Stein Brein og hans søken etter faren. Vi får håpe de klarer å beholde timingen, tempoet og trøkket de viste i Lille sal fredag.

For nå er de tre musikalske komikerne der de skal være. De er blitt like tighte som trønderrocken de hyller.

De to nye tekstene denne helgen var stappfulle med gode poenger. Det lover meget godt.

Det er vanskelig å ikke bli trønderstruck av Kveli Rånes Bremseth.