Oslojenta har utvilsomt blandet seg inn i den internasjonale kremtoppen etter sin platedebut med Prokofiev/Sibelius i 2010. Den mer enn overbevisende debuten ble etterfulgt med en knallgod tolkning av Bartók/Grieg/Strauss (2011).

Og Vilde Frang fortsetter fremgangen, og forener igjen en nordisk og russisk komponist. Denne gang er det fiolinkonsertene til Tsjaikovskij og Carl Nielsen som bringes til liv. Teknisk er hun som en finslepen diamant.

Her finnes ingen ujevnheter. Løpene fyker av gårde, overgangene sitter perfekt, fraseringene er tydelige og forseggjorte, og når det musikalske uttrykket er like overveldende som den tekniske briljansen, er det bare å applaudere.

Vilde Frang gir fiolinkonserten til Tsjaikovskij (D-dur, Opus 35) både en iørefallende ømhet og råhet. Vakre og myke melodilinjer i ett øyeblikk- røffe og aggressive løp i det neste. Kadensen i første sats er noe av det mest overbevisende undertegnede har hørt, og det er ikke få fiolinister som har formidlet denne konserten!

Like overbevisende er hun med Carl Nielsens fiolinkonsert (Opus 33) - en konsert som virkelig fortjener mer oppmerksomhet med sin underliggende varme tone. I den skiftende førstesatsen gir hun liv til hver eneste tone. I tillegg tilføyer Frang små detaljer til musikken, som gir det lille ekstra.

Og når Danmark radiosymfoniorkester, under ledelse av vår egen fremadstormende dirigent, Eivind Gullberg Jensen, følger opp med glitrende orkesterspill- og følger fiolinistens bevegelser til fulle, er det ikke vanskelig å konkludere:

Tsjaikovskij og Nielsen med Vilde Frang er en opplevelse fra start til slutt!