Ifølge TNS Gallup, har NRK.no flest unike brukere på mobil denne uken. NRK.no har 1 908 260 unike brukere. De passerer dermed VG.no med sine 1 906 386 unike treff. Medieanalytiker Espen Blystad i NRK, mener dette er på grunn av værtjenesten yr, som registrerer sine klikk i NRKs systemer.

Skyldes Yr

– Økningen i nettrafikken skyldes i hovedsak værtjenesten Yr. Vi observerer økt trafikk på sommeren, når nordmenn liker å være utendørs. Vi ser denne økningen hver sommer, for to år siden var vi også foran VG, sier Blystad.

Selv om mange nordmenn er opptatt av været, sjekker vi imidlertid ikke været på mobilen så ofte. Antallet brukersesjoner er fortsatt høyest hos Vg.no, med 10 534 155. Med sine 5 886 415 brukersesjoner når ikke NRK helt opp.

– Man sjekker været fra mange enheter, men ikke så ofte. Antallet sesjoner hos VG er dobbelt så høyt som hos NRK.

Vg fortsatt størst på nyheter

Når det gjelder rene nyheter er Vg.no fortsatt størst.

– Hos NRK er nyhetsdelens popularitet jevn, men Yr går rett i taket, og  blir mer populær år for år, og spesielt på mobil, sier Blystad.

TNS Gallup melder at 80% av den norske befolkningen har smart telefoner, og over 80% av disse bruker den til surfing. Blystad mener dette er årsaken til popularitetsveksten, samtidig har Yrs tjenester blitt mer tilgjengelig for mobiltelefon.

– Yr sine tjenester blir bedre hele tiden, og de sjekkes ofte fra mobilen.