–Det er viktig for oss å følge opp Pål Sverre Hagen, og at han får nødvendig hjelp og pleie. Vi bistår så langt det er mulig med det, sier avdelingsleder Ingegerd Eggen ved Stiklestad nasjonale kultursenter.

Skuespilleren ble operert ved Sykehuset Levanger i går.

–Han har holdt armen i ro noen dager og i dag blir han operert, noe som er vanlig prosedyre ved slike typer brudd, sier Eggen til Adresseavisen mandag.

Skulle delta på åpningen

Pål Sverre Hagen skulle debutere som konge på «Spelet om Heilag Olav» førstkommende fredag. Skuespilleren skulle i tillegg delta på åpningsarrangementet torsdag sammen med koret Schola Sanctae Sunnivae og musiker Oluf Dimitri Røe. Om Hagen fortsatt vil delta er ennå ikke avklart, ifølge Eggen.

Det var under en prøve lørdag kveld at rideuhellet skjedde i amfiet på Stiklestad. Ridescenene med høyest fart var ferdige da uhellet skjedde. Hæren hadde nettopp gjort en stor entré med et stort antall hester og i høy fart. Disse scenene gikk veldig fint, ifølge Marit Aarset Grønn som er leder for Sandslia Ridesenter.

–Det var da kongen skulle «ri åkeren rundt» at det oppsto kommunikasjonsvansker mellom hest og rytter. Hesten ville svinge til høyre, mens rytter prøvde å svinge mot venstre. Da hesten ombestemte seg og brått snudde til venstre falt rytteren av og tok seg for med armen, sier Aarset Grønn.

Var trygg på hesten

Kongshesten Elliot var i trav da uhellet skjedde. Selv om både skuespillere og hester er godt trent til å gjøre slike scener, vil det alltid være en viss risiko for at det kan skje uforutsette ting når hester er med i teateroppsetninger.

–Hagen hadde forberedt seg ved å ri før han kom til Verdal, og nå har han ridd hver dag og fått undervisning på ridesenteret i rundt ei uke. Han var trygg på hesten, sier Aarset Grønn.

Det er fjerde gang hesten Elliot er med i spelet og tredje gang han har rollen som kongens hest.