–Kåre Nordstoga er en av Norges fremste organister, mener musikkprodusent i Nidarosdomen, Kim André Arnesen. Han og de andre arrangørene bak konsertserien «I begynnelsen var orgelet» har lenge ønsket å få Nordstoga til å spille i Domen, og nå har det endelig klaffet.

«I begynnelsen var orgelet» er en serie konserter som ble arrangert for første gang våren i fjor. Hver første lørdag i måneden inviteres publikum inn Nidarosdomen klokken ti om kvelden, for å høre orgelmusikk.

–Det å arrangere konserten såpass sent på kvelden skaper en helt spesiell stemning i kirkerommet, sier Arnesen. Storslått blir det nok når Nordstoga i tillegg skal spille på Wagnerorgelet, Nidarosdomens barokkorgel fra 1700-tallet. På konsertprogrammet står Händel, Buxtehude, Grieg, Vivaldi og Bach.

–Både organisten og orgelet er enestående, skryter musikkprodusenten, og påpeker samtidig at konsertserien skal være så tilgjengelig som mulig.

–Du trenger ikke være fagperson eller orgelnerd for å like dette. Dette er lett og ledig orgelmusikk, og med denne serien har vi sett at det er et marked for orgelkonserter i Domen, sier Arnesen.

Nidarosdomen lørdag kl. 22.00