Ståle Andersen fra Cielo er for tiden i Stavanger for å være en del av Gladmatfestivalen. Han sier sjokoladen ble til etter en utfordring fra Roar Hildonen, eier av restauranten «To Rom og Kjøkken» i Trondheim. Hildonen ønsket en ølsjokolade som skulle være en del av hans ølkurs som arrangeres på Trøndersk Matfestival i Trondheim, 1. august.

Brukt seks uker

- Vi har alltid vært veldig glad i øl og sjokolade, så utfordringen tok vi imot, sier han..

Trønderne fra Cielo har brukt seks uker, og prøvd 15 forskjellige sjokoladenyanser for å komme frem til den rette smaken. Om sjokoladen blir å finne på deres utsalgssteder i Trondheim, Steinkjer og Bodø er helt avhengig av tilbakemeldingene fra festivaldeltagerne i Stavanger og Trondheim.

- Sjokoladen skal ikke bare smake øl, eller kun være god til øl. Det skal også være en god bit i seg selv, sier han.

Før festivalen ble sparket i gang, var den nye sjokoladen kun blir smakt av seks forskjellige personer.

- Men det er seks nerder som har smakt på den, og vi er veldig fornøyd med smaken, sier Andersen.

- Veldig bra hittil!

Steinar Kvam driver Inderøy Gårdsbryggeri, som brygger 17 forskjellige typer øl. Han ble kontaktet av Cielo som ønsket bistand til sjokoladelagingen.

- Vi snakket om hvordan vi kunne få frem maltsmaken i sjokoladen, den spesifikke maltsmaken som blir brukt i en spesiell type mørkt øl, sier han.

Kvam har ennå ikke smakt på sjokoladen han hjalp til å produsere, men skal prøve å få en smakebit når Trøndersk Matfestival blir arrangert i Trondheim.

Ståle Andersen skriver følgende i en tekstmelding til adressa.no om tilbakemeldingen de har fått på sjokoladen i Stavanger:

«Veldig bra hittil! Flere hobby-ølbryggere som har skrytt av maltsmaken!».