HåkonBleken har det siste året vært i konflikt med kunstmuseets direktør PontusKyander om driften av filialen Gråmølna. Bleken mener kunstgaven han og IngerSitter ga til museet er blitt dårlig forvaltet.

Kunstneren sier han ikke ser på Kyanders avgang som en personlig seier, men athan likevel gleder seg over utfallet.

- Det var den beste løsningen. Det har bare vært krangling etter at hanble ansatt. Dette er et meget gledelig utfall, sier Bleken.

- Det har vært et slit

Blekenmener Kyander ikke nærmet seg kunstbyen Trondheim med tilstrekkelig respekt.

- Han kom inn utenfra uten å ta noe hensyn til kunstmiljøet i byen. Hanville ordne opp etter eget hode uten å sette seg inn i tingenes tilstand. Detvar ikke lurt, sier Bleken.

Kunstnestoren forteller at konflikten om Gråmølna har vært krevende.

- Jeg har hatt et slit med det. Jeg så meg blant annet nødt til å engasjere enadvokat. Det var en periode jeg tenkte at kunstgaven bare har skapt trøbbel,sier Bleken.

Han har hatt noen tunge stunder.

- Det har gått inn på meg. Jeg liker for eksempel ikke å bli kalt en løgner,sier Bleken med henvisning til den tidvis opphetede debatten.

- Jeg tror ikke han ville gått av nå hvis vi ikke hadde tatt debattenoffentlig, sier Bleken.

- Se til Norge

Nåtenker Håkon Bleken framover, på Gråmølna og på kunstmuseet som helhet.

- Vi må passe på å få inn en dyktig direktør. Kyander uttalte seg til NRK om atman igjen burde vurdere å se til utlandet. Det er jeg ikke nødvendigvis enig i,sier Bleken.

Han mener det er fullt mulig å finne toppfolk innenfor landets grenser.

- Det er masse bra folk i Norge, uten at jeg vil nevne navn. Vi kan ikke væreså dukknakket her at vi tror vi alltid må se til utlandet, sier kunstneren.