– Sommeren har vært akkurat sånn passe med ca. 15 festivaler. Jeg gleder meg til å spille hver uke, og så har jeg ferie hver søndag, forteller Marit Larsen på telefon fra Bodø lufthavn onsdag formiddag.

Etter konsert i Meløy tirsdag, rekker hun en så vidt en tur hjemom Oslo før konserten i Borggården i kveld. Marit Larsen har lenge hatt lyst til å spille under Olavsfestdagene, og lover at det blir full trøkk fra scenen.

– Bandet er så bra, det er mye spilleglede og vi liker hverandre veldig godt, det er så bra energi over hele greia. Jeg håper energien på scenen kan smitte over på publikum, sier hun.

Bredt repertoar

32-åringen har etter hver fått en rikholdig katalog å ta av, etter at hennes fjerde soloalbum, «When the Morning Comes», ble lansert i fjor. Publikum kan forvente seg både gammelt og nytt låtmateriale på kveldens konsert.

– Det gøye med å spille på festival er at folk ofte har hørt flere låter enn de husker, for eksempel via radio uten at de har tenkt så mye over det. Jeg har kanskje vært med å lage soundtrack til en periode i livene deres. Det høres litt kitsch ut, men det er utrolig inspirerende, forklarer hun.

Tap av talenter

I denne omgang blir det kun en svipptur innom Trondheim før hun må reise igjen, men om bare noen uker er hun tilbake som publikummer under Pstereo.

– Det er gøy å holde konsert i Trondheim, og det er gøy å være på konsert i Trondheim. Selv når vi spiller for studenter som drikker øl, er det en lydhør og entusiastisk gjeng. Det er en hårfin balanse der, forteller Larsen som gleder seg til å se Kristoffer Lo og Trondheim Jazzorkester, i tillegg til Siri Nilsen og Emilie Nicolas på Pstereo.

– Det er en sånn sommer; masse ny musikk å høre, i tillegg at jeg selv får spille, oppsummerer hun.

Artisten har gitt ut plater i 18 år, og synes mye positivt har skjedd ved at musikk er lett tilgjengelig for alle hele tida. Likevel er hun ikke begeistret for all utvikling i bransjen.

– Jeg føler meg privilegert som har fått være med i en musikkbransje som bygger opp artister over tid. Veldig få artister får den muligheten nå. Vi kommer til å miste mange nye, fantastiske talenter på grunn av det, sier Larsen.

Nakent format

Derfor valgte hun å engasjere seg i Urørt, der hun har sittet i juryen under Urørt-finalen de siste tre årene.

– Jeg har et varmt hjerte for Urørt, og har involvert meg gjennom høsten ved å dykke ned i arkivet. Det er så sykt mange flinke låtskrivere i Norge. Det kreative aspektet er jeg ikke bekymret for, mener hun.

Som låtskriver er hun opptatt av at melodi og tekst skal stå godt på egen hånd.

– Jeg skriver stort sett låtene på ett instrument. Jeg vil at de skal kunne overleve et nakent format, tekst og melodi må være sterk nok. Så kan jeg heller arrangerer for 20 strykere etterpå, sier Marit Larsen.