Den unge trønderen Bjørn Alex Olsen er lovet en gjesterolle i CBS-serien «The Young and the Restless» («Y&R») som har rullet og gått på tv-skjermene siden 1973.

Såpeserien er såkalt søsterserie til «The Bold and the Beautiful» (bedre kjent som «Glamour»), og de to seriene har flere karakterer felles.

«The Young and the Restless» sees av rundt fire millioner amerikanere daglig, i tillegg til et ukjent antall seere i resten av verden.

Olsen har tidligere vært tilknyttet Radioadressa.

Fra Cæsar til LA

Bjørn Alex Olsen, som tidligere har spilt i Hotel Cæsar, håper gjesterollen kan bli en døråpner i Hollywood.

– Det kan bety mye, og det kan bety absolutt ingenting. Jeg har ikke fått noe konkret tilbud enda, annet enn at jeg vet at jeg skal få en gjesterolle. Hvis rollen varer over noen dager, så kan det bli en døråpner for å få til møter med personer som jeg ikke har fått møtt tidligere, sier trønderen som holder beina på jorden.

– Jeg tar en dag av gangen. Så lenge jeg har jobb, er jeg fornøyd.

Lønsjavtale gjorde susen

Olsen fikk noe tilfeldig kontakt med såpeseriens skaper Lee Phillip Bell, da han bodde i Los Angeles i 2008. Under en senere lønsj i Beverly Hills, oppfordret Bell den unge trønderen til å gjøre en audition for serien. En avtale ble satt opp.

– Så dro jeg til San Diego, der jeg ble til søndag. Da fikk jeg en mail fra agenten min, som spurte hvorfor jeg ikke hadde svart på en epost med manus til auditionen fra fredag.

– Morgenen etterpå var jeg veldig nervøs, men fikk beskjed om at det gikk veldig bra, forteller Olsen som seinere på dagen fikk beskjed fra casting-sjefen om jobbtilbudet.

Uviss rolle

– Jeg var veldig nervøs. Jeg visste at castingagentene var vant til toppen av hollywoodtalenter, også skulle jeg fra lille Norge komme og tro jeg hadde en sjanse, sier Olsen.

Opptakene med Olsen skal gjøres i august eller september.

– Jeg har ikke fått manus, og vet ingenting. Jeg vet bare at jeg har fått en rolle, og det er ganske kult!