Den 13. juli ble en av hovedpersonene i Glee, Cory Monteith som spilte Finn Hudson i serien, funnet død på et hotellrom i Vancouver. Monteith døde som følge av en overdose.

Nå sier serieskaper Ryan Murphy at de vurderte å kansellere serien da han fikk høre om dødsfallet.

– Det er ingen måte vi kan «vinne» i denne situasjonen. Spørsmålet var om vi skulle ta hele serien av luften, utsette neste sesong til november, eller vente med å spille inn neste sesong i januar, forteller Murphy til E! Online, ifølge NRK.

Fortsetter som normalt

Serieskaperen skal også ha tilbudt Lea Michele, som var Monteiths kjæreste i og utenfor serien, å skrive henne ut. Dette ønsket ikke Michele, som heller ville at serien skulle fortsette som normalt slik at skuespillerne i TV-serien kunne møtes for å bearbeide dødsfallet sammen.

– Hun har taklet dette med utrolig mye medmenneskelighet og verdighet. Samtidig har hun prøvd å ta vare på 500 andre personer som også er berørt av Corys død, men samtidig har familier å forsørge og gjeld å betale, uttaler serieskaperen.

Skrevet ut

Michele har godkjent all materiale som omhandler Monteiths rollefigur i den kommende sesongen. Hun skal også ha godkjent planene for hvordan han skal ha blitt skever ut av serien.

Inspillingen av den femte sesongen av serien skulle ha startet i juli, men er nå utsatt til begynnelsen av august. Den første episoden av femte sesong vil ha premiere på amerikanske TV-skjermer den 26. september, skriver nettstedet.

Her sammen med kjærsten Leah Michele. Foto: Jordan Strauss/AP