37-åringen fra Kroppanmarka i Trondheim har skapt seg et navn både innen teatermiljøet og i tv-verdenen siden hans spede skuespillerbegynnelse i 2002.

Hans mange humoristiske prosjekter og opptredener har ikke gått ubemerket henn, og under årets Komiprisen er John Brungot nominert i to kategorier: Som «Årets mannlige tv-komiker», og som «Årets morsomte» (Publikumsprisen).

Trondheimsjenta Lena Bakken Høyem har også blitt nominert i kategorien «Årets gjennombrudd».

Prisutdelingen går av stabelen lørdag 6. september på  Chateu Neuf i Oslo.

Påskekrim

Brungot studerte drama og teater i Trondheim før han fra 1999 til 2002 ble utdannet ved Statens Teaterhøgskole. I perioden etter han ble uteksaminert var Brungot ansatt ved Jo Strømgrens Kompani.

En av hans siste tv-opptredener var som Poirotfantasten Jean Henry Holms i påskekrimen «Toget - på sporet av en morder» på TV2. En fremtidig kultklassiker, mente Adresseavisens anmelder, og trillet terningkast fem.

«Brungot har en rekke ulike karakterer og nyanser å spille på, han kan gjøre både dramatiske og latterlige roller med bravur», skrev anmelderen.

Nominert i tre kategorier

To norske komikere er nominert i hele tre kategorier under årets Komiprisen. Bård Tufte Johansen, nå 45 år, har høstet heder og ære for forestillingen «Mann 44». Og Lene Kongsvik Johansen er nominert for sine mange roller i «Costa del Kongsvik».

- Det har vært et jubelår for norsk humor både på scenen og på skjermen, så bare det å bli nominert er en bragd i seg selv, sier prosjektleder for Komiprisen, Christian Finnskog i en pressemelding.

NRK har delt ut Komiprisen 14 år på rad. I år er det Vidar Magnussen som skal lede programmet. Han er kjent fra blant annet «Side om side» og «Underholdningsavdelingen» på NRK.

Her er alle nominerte til årets Komipris 2014:

Årets sceneforestilling: En får væra som en er — en Ole Ivars musikalHei... Jeg trenger litt hjelp her, jeg...Shockheaded PeterÅrets mannlige scenekomiker:Ingar Helge GimleBård Tufte JohansenVidar MagnussenÅrets kvinnelige scenekomiker:Hilde Louise AsbjørnsenLinn SkåberHenriette SteenstrupÅrets TV-produksjon:Costa del KongsvikHelt perfektSide om sideÅrets mannlige TV-komiker:John BrungotErik SolbakkenBjarte TjøstheimBård YlvisåkerÅrets kvinnelige TV-komiker:Ine JansenLene Kongsvik JohansenHenriette SteenstrupPernille SørensenÅrets stand-up komiker:Jonas Kinge BerglandBård Tufte JohansenDora ThorhallsdottirÅrets gjennombrudd:Magnus DevoldAbubakar HussainLena Bakken HøyemÅrets morsomste (Publikumsprisen):John Brungot Thomas GiertsenBård Tufte JohansenLene KongsvikPernille SørensenBjarte Tjøstheim