Akrobater og korsangere slår seg sammen i forestillingene i Nidarosdomen torsdag, fredag og lørdag kveld. Olavsfestdagene setter etter stor pågang opp en ekstraforestilling, slik at det er fire forestillinger i løpet av de siste festivaldagene i Trondheim.

- Folk har forstått at det er noe spesielt i gjære og det snakkes mye om det, sier programsjef Jens Storli ved Olavsfestdagene.

Det er nysirkuskompaniet Cirka og vokalensemblet I Fagiolini som står bak forestillingen, som tidligere har vært vist i katedraler i England. Dermed er forestillingen designet for høye kirkerom. Publikum skal stå – ikke sitte – midt mellom to scener i hver kant av vestskipet.

- Ingen synes det er rart

Fjorårets storsatsing i domen, «Veil of the Temple», møtte kritikk da to inviterte personer fikk overnatte i Milleniumskapellet. Billedkunstner Håkon Bleken mente at «domkirken gikk altfor langt med sine underholdningsideer». I sin tid utløste billedkunstner Håkon Gullvågs bilder i Nidarosdomen heftig debatt om hva kirkerommet bør brukes til.

Storli forteller at få har reagert på utradisjonell bruk av kirkerommet i år.

- Av dem som vet hva som kommer, er det ingen som synes det er rart å ha en slik forestilling i Domen. Forestillingen bruker ulike kunstuttrykk, blant annet kirkemusikk fra 1200-tallet til i dag. De som har laget forestillingen omtaler den som en hyllest til katedralens skjønnhet, sier programsjefen.

Publikum kommer fra Australia

Han understreker at oppgaven til festivalen er å bringe frem prosjekter som ellers ikke hadde vært realisert.

- Det var nok ikke så mange som forventa å få en slik forestilling, men det kommer folk helt fra Australia for å oppleve forestillingen. Publikum kan vente seg en opplevelse de aldri igjen kommer til å være i nærheten av, og de kommer til å se kirkerommet på en annen måte, de kan forvente å oppleve en forestilling i Nidarosdomen som er veldig annerledes enn hva vi er vant til.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.