Susanne Sundfør, Ida Jenshus, Team Me, Yelawolf, Band of Horses og La Roux er blant artistene som er klare for Pstereo denne helga.

TV-ADRESSA: Følg vår livesending fra Pstereo i ettermiddag

Pstereofestivalen har eksistert siden 2007 og arrangeres årlig på Marinen. Pop- og rockfestivalen er utsolgt, noe som betyr at hele 8343 personer kan befinne seg på festivalområdet daglig under festivalhelga. Dette inkluderer artister, frivillige og andre akkrediterte.

Er du blant de 8343? Her er det du trenger å vite før festivalen.

Billetter

Har du kjøpt billett må denne byttes inn i bånd. Dette gjør du enten i billettboden på Byscenen eller ved inngangen til festivalen. For å unngå kø ved innslipp, oppfordrer arrangørene besøkende å bytte på Byscenen.

Åpningstider for å hente bånd på Byscenen:

21.- 22. august: Kl. 10.00 – 16.00

Åpningstider

Området åpner klokka 16.00 og stenger klokka 00.30 både fredag og lørdag.

Under pikniken på lørdag er området åpent for alle mellom klokka 12.00 og 14.00.

Området

Inngangen til festivalen ligger ved Grenaderen, mot Elgseter bru. Det er fire scener på festivalområdet; Elvescenen, Kanonscenen, Veita Scene (som har skiftet navn fra Bastionen) og Urørt. Sistnevnte scene er forbeholdt nye, lovende band.

Nytt for året er ei trapp som går fra Grenaderen og ned til Veita Scene, og dette er ikke hvilken som helst trapp. Studenter fra NTNU har bygd trappa som har lys innebygd i trinnene. Ved berøring, vil trinnene lyse!

Handikapramper

Det vil være handikapramper ved de tre største scene.

Cashless

For å kjøpe mat og drikke på Pstereo må du benytte deg av den elektroniske betalingsløsningen «Cashless». Kortet får du enten kjøpe når du kommer til festivalen, eller det kan kjøpes i forkant. Kortet kan fylles på online eller på egne påfyllingsstasjoner på festivalområdet. Kortet kan benyttes på andre festivaler og arrangementer fram til 31.12.2015.

Matservering

Det er ikke tillatt å ha med mat og drikke inn på området (med unntak av pikniken lørdag formiddag), men fem matleverandører serverer mat på området. I tillegg er det salg av bakervarer og kaffe, popkorn og is. 90 % av maten på Pstereo er økologisk og kortreist.

Piknik

Pstereo har 18-årsaldersgrense, men på lørdag arrangeres en gratis piknik for hele familien på festivalområdet. Det er tillatt å ta med seg medbrakt mat, og besøkende kan slå seg ned på gressplenen for å få med seg en familiekonsert med Siri Nilsen på Elvescenen klokka 12.00.

LESO OGSÅ: Barnevogninntog på Pstereo-piknik

KlubbPstereo

Festivalområdet stenger klokka 00.30, men det betyr ikke nødvendigvis at festen er over. Pstereo samarbeider med en rekke av byens utesteder, og disse arrangerer klubbkonserter både fredag og lørdag. Du kan få med deg KlubbPstereo på Samfundet, Byscenen, Brukbar/Blæst, Dokkhuset, Diskoteket, Familien, Skuret, Moskus, Sukkerhuset Scene, Fru Lundgreen og Good Omens.

Billetter kan kjøpes på forhånd og til redusert pris for dem med festivalpass.

Og for all del ikke glem

Det er meldt sol og opp mot 25 grader både fredag og lørdag, så husk solkrem og drikk rikelig med vann.

Ørepropper kan være godt å ha når du er utsatt for høy musikk over lengre tid. Du får utdelt gratis ørepropper fra alle barer på området.

Ikke glem å forevige dine festivalminner, men legg igjen profesjonelt kamerautstyr, speilrefleks og annet kamerautstyr med større linser hjemme, med mindre du har fått eget fotopass fra festivalen.

Live på adressa.no

Skal du ikke på Pstereo? Husk at du kan følge festivalen live på adressa.no gjennom hele helga. Fra kl. 15.00 på fredag og kl. 16.00 på lørdag kan du se vår direktesendte TV-sending fra festivalområdet, der vi blant annet får besøk av flere av årets festivalartister.

Susanne Sundfør avslutter festivalens første kveld Foto: RICHARD SAGEN;Adresseavisen, Foto: ©RICHARD SAGEN, Adresseavisen, +47 95198665, Foto: ©RICHARD SAGEN, Adressea
Kartet over festivalområdet viser blant annet den nye trappa bygd av NTNU-studenter. Vær oppmerksom på at Pstereo har gjort noen endringer siden kartet ble publisert Foto: Pstereo.no
Bonde Ole Johan fra gården Lysklæt i Melhus er blant leverandørene som leverer økologisk og kortreist mat til Pstereo. Foto: VEGARD EGGEN
Lørdag klokka 12.00 arrangeres piknik for hele familien og familiekonsert med Siri Nilsen på festivalområdet Foto: Kjersti Havdal