Pikachu er uten tvil den mest kjente av alle Pokémon-monstre. Denne gangen kan du faktisk fange en Pikachu bare minutter etter at spillet starter. Men der slutter også omgangen med det kjente og kjære Pokémon-universet. «Pokémon X» og «Pokémon Y» byr nemlig på nye ansikter og nye områder bak hver en sving.

3D-funksjonen i spillene slår seg på kun i kampsituasjoner. Et valg vi mistenker er gjort slik at kjøperne av Nintendo 2DS-konsollen skal få fullt utbytte av opplevelsen. Helt greit egentlig, for 3DS-funksjonen har ingen funksjon her bortsett fra å gi deg hodepine. Den nye kamp-animasjonen er flott uansett. Mest imponerende er at Game Freak og Nintendo denne gangen har klart å stå i mot fristelsen til å lage den sedvanlige laaaaange og kjedelige introduksjonen til spillet. I «Pokémon X» og «Pokémon Y» kan du fange monstre i det høye gresset bare minutter etter at spillet har startet. Og la det være sagt med en gang: De tre valgfrie start-monstrene er alle gode. Nå er det vanskeligere å velge enn noen gang før. Det føles befriende å kunne ta serien gjennom en helt ny region med helt nye karakterer og Pokémons.

Det beste spillparet i serien noensinne? Ikke umulig. Men som alle Pokémon-spill må også disse to få litt mer tid på seg før de kan vurderes opp mot serien i sin helhet.