Nå har Cappelen Damm lansert strømmetjenesten Storytel i Norge. Over 20 000 lydbøker og e-bøker vil i løpet av august være tilgjengelige for en månedspris på 169 kroner. Én bok vil koste 89 kroner å strømme.

– I Cappelen Damm mener vi dette er en milepæl i vår digitale satsing. Vi føler oss trygge på at dette blir en tjeneste som skal bidra til å fremme litteratur på en ny og fremtidsrettet måte, skriver Øistein Wahl, direktør i Cappelen Damm, i en pressemelding.

Avslørt av e-post

Det var en e-post fra Tom Harald Jenssen, konsernsjef i Cappelen Damm, som avslørte forlagets planer. E-posten gikk til kulturminister Thorhild Widvey, og inneholdt en invitasjon til å «kaste glans over lanseringsarrangementet». Det skriver Morgenbladet.

I går ville ikke forlaget kommentere saken, men i dag har pipa altså fått en annen låt.

– Det er grunn til å vente at den nye norske strømmetjenesten, på linje med tilsvarende tjenester innen musikk og film, vil bli verdifull med hensyn til spredning av den norske litteraturen i digitalt format, mener direktør Øisten Wahl.

Attraktivt for de som leser mye

Storytel vil erstatte den eksisterende løsningen som heter Ordflyt. Leserne kan bytte mellom å lese og lytte til samme bok, på tvers av mobiltelefonen, nettbrettet og datamaskinen. Det vil også være mulig å gå offline med bøkene, og lese eller høre dem uten internettilkobling.

– Bøker er dyrt, og for dem som leser virkelig mye, kanskje ti bøker i måneden, vil nok dette produktet være veldig attraktivt, sier Terje Colbjørnsen, stipendiat ved Institutt for medier og kommunikasjon på UiO, til Morgenbladet.