- Vi vil ha med flest mulig forskjellige mennesker og vise at de aller fleste kan spille musikk dersom de får nok trening og man har tålmodighet til å lære dem, sier musiker Svein Røsten, som sammen med Betty Stjernen er initiativtaker for "Vi Invalide".

LES OGSÅ: Veteraner og stjerneskudd til jazzfest

Sang for første gang

Bandet synger ulike sjangre, men nå er det fokus på julemusikk da de holder julekonserter i flere kirker. Sin første konsert holdt de sist helg på Skatval, hvor de også sang med et barnekor.

- Første helhetlige konsert var i kirka på Skatval, det ble en opplevelse for alle som var der. Kirketjeneren sa det var noe av det beste han hadde vært med på i kirka. De framfører og spiller på sin egen unike måte som er fantastisk å høre på. Det er mye musikkglede blant dem, sier Røsten.

- Gir en god følelse

En av bandmedlemmene er Svein Røstens sønn, Lennart Røsten. Han visste ikke at kan kunne lære seg å syne før han bgeynte å spille med "Vi Invalide".

- Først var jeg litt usikker, men så skjønte jeg for første gang at jeg kunne synge. Jeg får en veldig god følelse når jeg synger, og det gir meg mestringsfølelse, sier Lennart, som til daglig studerer psykologi.

- Det er så arti å holde på med, så musikken og bandet tar jeg meg alltid tid til, sier han.

LES OGSÅ: Bluesrocker til Nidaros Blues

- Musikken gir glede

Initiativtaker Røsten sier at målet med bandet er å vise at uansett hvilke utfordringer en har i livet, så kan musikken og mestringen det gir skape mye glede.

- Mange opplever at de ikke får nok hjelp eller at det ikke er nok ressurser til at de kan styre hverdagen sin helt selv. Gjennom "Vi Invalide" vil vi gi dem et musikktilbud de ellers ikke ville fått, sier han.

Sanger Lennart forteller at de som tar turen til Vår Frue Kirke for å høre dem spille vil få en opplevelse de ikke glemmer med det første.

- De som kommer kan forvente seg en veldig stemningsfull konsert. Det blir kor og masse forskjellig. Også tror jeg det blir veldig bra stemning. Det blir en ganske spesiell konsert, avslutter han.

LES OGSÅ: Trønder-remiks Grammy-nominert til årets låt

Betty Stjernen er en av initativtakerne og musikklæreren til medlemmene i "Vi Invalide". Her opptrer hun sammen med dem på Skatval. Foto: Silje Bullgård