Etter ti uker med matlaging og kokkekunst har programmet nå kåret årets vinner.

Finalen ble avgjort av en jordbærdessert og finalistenes signaturretter. Vinner Sporsem forteller at det var mye stress knyttet til konkurransen og at det var helt fantastisk å gå av med seieren;

–Det var utrolig deilig da Eyvind sa navnet mitt! sier han.

Bitt av matbasillen

Deltakerne har lagd alt fra søte desserter til hovedretter med sjømat. Sporsem forteller at MasterChef er det morsomste han noen gang har vært med på, og at han også har fått mange nye venner.

Videre sier han at han tidlig bestemte seg for å prøve og komme til topps, ved å tilegne seg så mye kunnskap og forberede seg best mulig.

–Det er utrolig stress når man har 30 minutter på å lage en rett du aldri har laget før, du vet at de beste kokkene i landet skal smake maten og i tillegg at deler av Norges befolkning sitter og følger med. Da må man levere på best mulig måte.

Vinneren forteller at han har blitt mye mer strukturert etter programmet, at han har lært mye om råvarer, og ikke minst; han har fått mer selvtillit på kjøkkenet.

–Jeg har rett og slett blitt bitt skikkelig av matbasillen!

Mesterkokken

–Nå som du er årets MasterChef, hva skal du bruke denne «tittelen» til?

–Først og fremst til å overtale barna til å spise opp middagen sin, svarer Sporsem muntert i en e-post.

Han jobber for tiden med noen konsepter for både scene og TV der mat er involvert. Han startet også nylig selskapet «iStage Entertainment» sammen med Nils-Ingar Aadne, Dag Sørås og Stian Pettersen.

–Jeg har flere kjøttdeiger å steke, for å si det slik.

Årets MasterChef: Gleden var stor da Eyvind Hellstrøm annonserte vinneren. Foto: Pressebilde, TV3