Les anmeldelsen av den nye Rotmo-plata her.

–Er dere klar over at det står i Grunnloven at kongen er hellig? Hellig? Det er helt utrolig.

Hans Rotmo er ikke av typen som gir seg. I fjor ble han anklaget for rasisme, for å hylle Anders Behring Breiviks meninger, og for å være hatefull. Årsaken var sangen «Vi fra andre» på plata «Sixpack 1 – Norge» som Rotmo ga ut under navnet Trossetrua Band. I sangen skriver Rotmo om hasj- og løkstinkende innvandrere som «snitter i sopper og fitter» og planlegger revolusjon. Debatten raste i alle de store mediene den første uka av mai i fjor.

Nå er han tilbake. Med plata «Sixpack 2 – Trossetrua», legger Rotmo vekk innvandringsspørsmålet og konsentrerer seg om det han kanskje kan aller best: religionskritikk.

–Det er kritikken av religionen som er kjernen i Trossetrua-prosjektet. Det er bare å se på navnet. Jeg trosser trua.

«Da bli du korsfesta»

Rotmo kaller sin nye plate et ateistisk prosjekt.

–Jeg ønsker å lage et gudløst motsvar til en religiøs verden.

På plata finner vi sanger som «Foreldrene til Jesus». Der får vi høre at Jesus var en «typisk kranglefant» som fortjente sin skjebne på korset. «Når du kalle deg Guds lam – bli du betrakta som en sau. Da bli du korsfesta – og da bli du dau», skriver Rotmo.

–Fortjente Jesus å dø på korset siden han oppførte seg som en sau?

–For å si det slik, jeg ville ikke ha vært blant dem som oppfordret til det hvis jeg var til stede på tidspunktet, sier Rotmo. Han sier motivasjonen for sangene først og fremst er å ha det moro med dem som tolker religiøse tekster bokstavelig.

–Min fortelling om Jesus er ikke noe mindre sannsynlig enn den man finner i Det nye testamentet. Eller i «Da Vinci-koden» for den saks skyld.

Resten av interjuet med Hans Rotmo kan du lese i dagens papirutgave av Adresseavisen.

Les Adresseavisen digitalt her