Bjerke er en av Norges mest anerkjente anmeldere av kunst, og roser Trondheims-kunstneren på helt uvanlig vis i Klassekampen i dag.

Bjerke skriver at det finnes myteomspunne øyeblikk i norsk historie, som da Edvard Munch våknet som opp som berømt samtidskunstner en morgen i Berlin i 1892. Bjerke mener Bjertnes' installasjon på Sneresenmuseet har kvaliteter av samme kaliber.

Fabelverden

«Det er en fanfare av sterke farger og voldsomme inntrykk som slår mot oss. Fra øverst i trappen som fører ned i Stenersenmuseets hoved, suges blikket ned i en fabelverden av utskårne vesener, tegninger av underlige kryp, og malerier av Bjertnes' vakre, unge kjæreste», skriver Øyvind Storm Bjerke.

Batteri av motstridende inntrykk

Kunstanmelderen i Klassekampen, som er professor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo, skriver at Bjertnes utsetter beskuerens sanser for et batteri av motstridende inntrykk, som lett kunne løst seg opp i en smakløs kaofoni. Han fortsetter slik:

«Et fast regigrep der ikke minst en deokrativ bemaling av vegg og gulv i knallfarger bidrar til å samle det hele. Spillet mellom stram helhet og myldrende detaljer gir oss en opplevelse av å ha kommet inn i trollmannens verksted».

Sverre Koren Bjertnes får rosende omtale. Foto: Glen Musk