Hvarnes er en av Norges beste kokker og en av landets mest erfarne konkurransekokker, med mer enn 20 konkurranser i kokkekunst på sin CV. I 2010 tok han sølv i Bocuse d’Or Europe og i 2011 endte han på pallen med en sterk bronse i verdensfinalen i Bocuse d’Or.

-Christopher er en meget bra kokk, og han skilte seg ut som en god allrounder i konkurransen Årets Kokk. Han har alt som trengs for å knive om edelt metall i Budapest og Lyon, og jeg ser frem til å kunne backe opp og være en del av «Team CWD», forteller Gunnar Hvarnes, som til daglig jobber som freelance-kokk i sitt eget selskap, Chef Hvarnes.

Godt og naturlig valg

Gunnar kjennetegnes som en nysgjerrig og kreativ kokk. Han er svært opptatt av råvarenes egenart, ujålete i sin kulinariske stil, men kompromissløs på enkelhet og smak. Han kjenner godt til de internasjonale konkurransene teamet til Christopher skal gjennom, og vet hva som kreves for å komme på pallen i Lyon.

-Gunnars erfaringer som kokk og som konkurransekokk gjør ham til et godt og naturlig valg, og Norges Bocuse d'Or-kokker støtter og stiller seg bak «Team CWD», nå som de har startet den utfordrende og arbeidskrevende veien til Lyon 2017, sier styreleder i det norske Bocuse-Akademiet, Lars-Erik Underthun.

Ingen tilfeldighet

Med på teamet har Christopher også sin commis fra Årets kokk-konkurransen, Håvard Werkland. Under konkurransen imponerte han juryen og vant prisen Beste commis 2015.

-Jeg er utrolig glad for at Gunnar har takket ja til å være min coach, og for at Håvard også er med som min commis. Kort sagt er dette mitt drømmeteam, og nå gleder jeg meg til å sette i gang med treningen for alvor, sier Årets Kokk, Christopher W. Davidsen, som etter hvert vil invitere flere kokker til å bli med på laget.

Teamet har jobbet sammen siden slutten av oktober, og har kommet langt i å konkretisere sine skisser og ideer knyttet til presentasjon, design og geografisk identitet. Fremover vil det bli viktig å fordype seg i råvarenes egenskaper og finne harmonier som gir maksimal smak.

Dette er Bocuse d’Or Norge

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers Olympiatoppen», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocusekokker, de 12 mesterkokkene som til nå har konkurrert i Verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger ut kandidater til Årets kokk, legger retningen for Bocuse d’Or Norge og innstiller styret i Stiftelsen.

Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i Verdensfinalen (pallplass), bidra til norsk matglede,–kunnskap og -kultur gjennom formidling, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.

Bocuse d’Or – konkurransen

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i Lyon med 24 land. De 24 teamene har kvalifisert gjennom først nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa.

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst, som over 65 land som ønsker å vinne. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon.

Norges 12 Bocuse d'Or-kokker har til sammen vunnet fem gull, to sølv og to bronser i de 13 (av totalt 15) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987. Kun Frankrike slår Norge i antall medaljer, med to.