I en pressemelding gjøres det klart at bluesens tøffeste dame,Nikki Hill, gjester Nidaros Bluesfestival 2013. For de som er ukjent mednavnet så følger Nikki Hill i samme spor som tradisjonsrikekvinnelige artister som LaVern Baker, Etta James og Ruth Brown så vel som frahennes mannlige favorittsangere som Otis Redding og Solomon Burke.

Kjent for tøff vokal

Nikki Hill er kjent for sin tøffe vokal og en moderne sensibilitet,samtidig som stemmen gir klare assosiasjoner til de virkelig storebluessangerinnene fra flere tiår tilbake.

Med røtter fra Durham, North Carolina ligger souleni sjelen. Som veldig mange andre startet hun i gospelkor i den lokalemenigheten, og nærheten til collegebyen Chapel Hill gjorde at hun bleintrodusert for mangfoldet i musikken, og ikke minst i de unike og smalesjangrene.

Etablert stjerne

Etter å ha blitt sammen med sin gitarspillendeektemann Matt Hill flyttet de umiddelbart til St. Louis hvor de nå er etablertestjerner og har fått et solid navn innen Roots Rock og Rhythm & Blues.

Nidaros Blues arrangeres for 14. gang i slutten av april 2013. Hovedtyngden av arrangementene foregår som vanlig på Royal Garden Hotel i Trondheim.

Det er allerede bestemt at NikkiHill med band blir å se på storscenen.

Selv om artisten har god kjennskap til ny musikk er det lett å høre at hun også har inngående kunnskap om bluesens røtter.