Helt siden 1997 har Klubb Kanin med jevne og ujevne mellomrom arrangert både konsertkvelder og minifestivaler. På Tirsdag og onsdag markeres den nå 15 år lange tradisjonen på Blæst.

Konsertkonseptet Klubb Kanin er blitt drevet av tre generasjoner, og under jubileumsfeiringen er representanter fra både det gamle og det nye representert.

–Det er blitt populært å plassere Klubb Kanin-konseptet innenfor sjangeren støymusikk, men langt fra alt kan plasseres i dette landskapet, forklarer Killingtveit, som er en av pådriverne.

Stillhet og støy

–På Blæst vil publikum få oppleve alt fra stillhet, til industrielle og massive støyuttrykk.

Klubb Kanin kan skryte av å være det eneste scenekonseptet i Trondheim som per i dag gir rom til helt uetablerte artister som arbeider i de litt mer usalgbare nedslagsfelt.

–Hele greia er at det nye og uferdige er like viktig som det etablerte. Denne grunntanken har vært der siden begynnelsen i 1997, sier Killingtveit.

Klubb Kanin og Trondheim elektroniske kunstsenter (TEKS) opprettet høsten 2009 et samarbeid, der TEKS er økonomi- og arrangøransvarlig. Nå seiler de også under flagget til Metamorf.

Tirsdag og onsdag kl. 20.00 feirer Klubb Kanin 15 år med konserter, på Blæst.