Vi ville gjøre noe anna, og dette ligger fint til i festivalruta, forteller Bent Sæther og Per Borten. Sistnevnte har vært stasjonert i Gråmølna den siste uka.

- Vi kan ikke dele scene med noen når vi skal ha det sånn.

Hver sin bås

I midten av den alternative sceneriggen troner Motorpsycho-trommis Kenneth Kapstad bak et digert trommesett. Bassist Sæther og gitarist og vokalist Borten er ute på flankene. Bak pleksiglassveggen bak trommene står saksofonist Rolf Martin Snustad.

- Vi gjorde noe lignende på Blæst i høst, men dette blir større og det blir mer musikk i kveld, lover Borten.

Alt av kunst er tatt ned og veggene er dekket med filt for å dempe lyden. Borten har også flyttet en diger gipsvegg  for å frigjøre plass til publikum.

- Dette er bare kos. Det er ikke sikkert vi får plusspoeng fra alle, men det er artig å gjøre noe spesielt, sier Borten.

Han også gjort «spesialkonserter» med sine tidligere band Cadillac og New Violators.

- Det er mye arbeid, men det er de konsertene jeg husker selv. Og sånn tror jeg det for publikum også.

Overspilt rock, koselig band

Spidergawd slapp sitt debutalbum forrige uke.

«Med Norges sterkeste rytmeseksjon i ryggen disker Borten opp med noe av det flotteste soloarbeidet jeg har hørt fra den kanten» skrev vår anmelder.

- Vær glad og vær med, eller la vær. Hvis du har lyst på overspilt rock, så bli med. Men hvis du vil ha indiepop og forventer vi skal redde verden med musikken, kan du la være. Dette er en artig greie, det trenger ikke være noe mer enn det, sier Borten, som stortrives i sitt nye prosjekt.

- Det er et veldig koselig band og veldig koselig med oppslutningen vi har fått, fastslår han.

Bandet er allerede klare for sommerens Øyafestival, og spiller dessuten i Rock City Namsos 7. februar og på Vulkan i Oslo 14. februar.

Velvillig museum

Gråmølna har plass til rundt 350 og bandet forventer fulle hus fredag og lørdag.

- Kunstmuseet har vært veldig behjelpelige og vi har også fått god hjelp av Trondheim kommunes strakstiltak for kultur. Uten dem ville det ikke vært mulig. Vi har tar en risk her, det er en produksjon til 50 000 kroner. Men med den støtten blir det litt lettere, sier Per Borten.

Spidergawd spiller på Trondheim kunstmuseum fredag og lørdag kl. 22.00.