Til tross for dårlige værprognoser i Trøndelag den siste tiden, kan flere av arrangørene til spelene som holdes utendørs vise til bedre salgsresultater i år enn i fjor.

Nattforestilling

Ingegerd Eggen, daglig leder ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, sier de har solgt over 1000 billetter mer enn på samme tidspunkt i fjor til «Slaget på Stiklestad». Hun håper det skyldes at spelet i år har blitt gjort om til en nattforestilling i tillegg til at fjorårets regissør også er med i år.

- Regissør Marit Moum Aune fikk en veldig god mottakelse fra publikum og presse i fjor, sier hun.

Til tross for lovende salgstall kan hun ikke love at det blir noe rekordår for spelet.

- Hvis det plutselig begynner å pøsregne kan det bety at 1000 billetter borte. Vi har et stort amfi og folk vet at det er plass her, og derfor tar gjerne folk den risikoen å vente med å kjøpe billetter til man kan se an hvordan været blir, men tendensen er positiv, sier hun.

Opera i Stjørdal

«Midnattoperaen Olav Engelbrektsson» som settes opp på Steinvikholm slott på Skatval i august, kan også skilte med et godt forhåndssalg.

- Vi har solgt dobbelt så mye som i fjor på denne tiden. Det er det som er viktig i tilfelle det skulle bli dårlig vær før forestilling, sier operasjef Randi Spets ved Trøndelag Opera.

Hun vil ikke spekulere i hvorfor forhåndssalget har hatt en så markant økning i år, men sier det er flere ting som kan spille inn.

- Det kan være været, det kan være at folk velger å dra til Steinvikholm slott i steden for andre steder. Det kan være solistene og det kan være at vi i år har 20 års jubileum, sier hun.

Spets sier de bare har fem forestillinger i år, og ikke seks som de har hatt tidligere.

- Det ser veldig lovende ut for at det skal bli utsolgt.

Markedsføring

Daglig leder i Elden Musikkteater på Røros, Kari Kruge, forteller også om positive salgstall til spelet «Elden».

- Jeg tok ut en rapport i går for å se an salgstallene, og det viser seg at vi har solgt rundt 400 billetter mer i år enn på samme tidspunkt i fjor.

Hun mener de har vært heldige med markedsføringen, og i tillegg til annonsering har de vært gjester på «Sommeråpent» på NRK.

- Det vi har gjort har slått veldig godt ut på billettsalget, sier hun.

Ser mot 2011

Festivalen Olavsfestdagene, som i fjor feiret 50 år, forventer en nedgang i billettsalget i år. I fjor var det ifølge Randi Wenche Haugen, direktør i festivalen, flere dager på programmet og de ser derfor mot 2011 for å få et riktig bilde av hvordan billettsalget ligger an.

- Vi ligger godt an og er på omtrent samme nivå som i 2011. Vi kunne ønske oss mer forhåndssalg, men det er slik at forhåndssalget til festivaler og konserter i Norge ikke er veldig stort.

Haugen sier de håper på et stort billettsalg når hovedsalget starter på fredag.

- I tillegg er det meldt om bedre vær i tiden som kommer, så vi satser på bra vær når festivalen starter.