Skrekkfilmer, det elsker jeg, smiler Fride idet hun forteller om Fright Night. Det er en levende makeup utstilling, der hun har tatt inspirasjon fra skrekkfilmer.

– Gjennom UKM prøver jeg å vise at det er mer til å være kreativ enn bare å kunne tegne eller synge. UKM er et sted der man kan ta inn all form for kreativitet som ungdom har.

Startet med et mord som så kult ut

Interessen for special effects makeup startet når et mord så kult ut i en skrekkfilm.

– Jeg tar ofte utgangspunkt i zoombier, for de er favorittkarakterene mine.  Jeg finner masse inspirasjon fra dem og blir utrolig fascinert av hvordan mordene foregår. Det er noe jeg ønsker å gjenskape i sminken min, sier Fride.

Fride er selvlært og har holdt på i ett år. Det har vært mye prøving og feiling, men øvelse gjør mester.

– Jeg syntes det var litt vanskelig i starten. Jeg slet en del med å blande inn sminken til min egen hudtone, men det går helt fint nå. Jeg visste heller ikke så mye om hvordan blodsirkulasjonen i ansiktet var, så det å plassere blod og blåmerker kunne være vanskelig. Nå har jeg gjort mye research, så jeg har lært meg hvordan det skal være. Fritida mi bruker jeg på å øve, for jeg er ikke en festperson, sier Fride.

- De fleste synes det er ekkelt å se på

Videre forteller Fride om de forskjellige reaksjonene hun får på sminken sin.

– De fleste sier æsj og synes det er utrolig ekkelt å se på. Jo eklere de synes det er, jo større kompliment er det for meg. Jeg vil at folk skal synes det er ubehagelig og at de skal snu seg litt unna. Da har jeg gjort en god jobb.

Det er ikke noe å si på kreativiteten til Vestfoldjenta. Hun kan fortelle at ved siden av sminken tegner hun portrettbilder og skriver dikt. I fjor deltok hun på UKM med cosplay, for hun syr litt. Da kom hun til fylkesmønstringa.

Drømmen er å gjøre det til en jobb

Når det blir spørsmål om Fride kunne ha tenkt seg med å jobbe med spesialeffektsminke senere, lyser ansiktet opp.

– Det er jo drømmen, jeg brenner for det. Han som lager spesialeffektsminke for Død Snø og Trolljegerne (Steinar Kaarstein) har nylig kontaktet meg. Etter UKM-festivalen skal han lære meg litt forskjellig. Han er et kjempestort forbilde og det faktumet at han har lyst til å lære meg mer, er helt fantastisk og veldig overveldende!